EA tekee muutoksen Battlefield V:n saksalaissotilaaseen, jakoi nimensä natsien vastustajan kanssa

Electronic Arts muuttaa Battlefield V-hahmonsa nimen saatuaan selville, että nimen oikean elämän omistaja taisteli toisessa maailmansodassa natseja vastaan.

6.6.2019 12:59

Electronic Arts on ilmoittanut vaihtavansa Battlefield V:ssä esiintyvän Elite-hahmonsa nimen saatuaan selville, että tämä jakaa nimensä antifasistisen vastarintaliikkeen riveihin kuuluneen Wilhelm Franken kanssa. Samalla EA toteaa, ettei heidän pelihahmonsa ole natsi, eikä peli sisällä minkäänlaisia poliittisia kannanottoja.

– Olemme saaneet tietoomme, että yksi Elite-hahmoistamme, Wilhelm Franke, jakaa nimensä oikean elämän vastarintataistelijan kanssa. Haluamme pyytää anteeksi, sillä tarkoituksemme ei ollut epäkunnioittaa häntä. Olemme parhaillaan vaihtamassa hahmomme nimeä, EA:n puhehenkilö kertoo lausunnossaan.

– Pelin Franke ei ole natsi, vaan saksalainen sotilas, kuten jo pelissä esiintyvät hahmot. Emme ota pelissä minkäänlaista poliittista kantaa toisen maailmansodan tapahtumiin liittyen ja pelissä ei nähdä hakaristejä.

Battlefield V:n Franke on ilmetty Korkeajännitys-pahis. Mainosvideossa esiintyy mustaa päällystakkia ja nahkahanskoja suosiva häikäilemätön sotilas, joka lahtaa liittoutuneiden sotilaita pistoolilla, rautaristi rinnassaan, kunnes lopulta antaa yhden vihollisistaan vuotaa kuiviin. Oikea Franke oli Dresdenissä asuva vastarintataistelija. Gestapo pidätti hänet vuonna 1944 ja hän kuoli perheineen Dresdenin pommituksissa.

Toinen maailmansota on hankalaa aluetta, kun halutaan väistellä poliittisia miinoja. Battlefield V:n kanssa on ennenkin jouduttu kertomaan, että pelihahmot eivät ole natseja, vaan saksalaisia sotilaita, kun pelin kampanjaan lisättiin saksalaista tankkimiehistöä seuraavaa sisältöä. Myös Call of Duty: WWII:n tapauksessa keskusteltiin siitä, miten peli käsittelisi natseja. Silloin tekijät vetosivat siihen, että monet veteraanit kokivat olevansa saksalaisia, eivät natseja, ja tätä peli heijastelisi. 

Lähteet: Vice, ArchaeoGames

Lisää luettavaa