Dreams- ja LittleBigPlanet-kehittäjä palaa tulevalla pelillään yhteisöllisestä sisällönluomisesta perinteisemmän pelaamisen pariin

Media Moleculen perustajin kuuluvan Mark Healeyn mukaan studion seuraava projekti tulee olemaan enemmänkin peli kuin luova työkalu.

8.5.2024 19:06

Media Moleculen perustajina toiminut ja yrityksestä viime vuonna lähtenyt Mark Healey kertoi Dreamsin ja Little Big Planet -pelit kehittäneen brittistudion tulevaisuudesta keskustellessaan MinnMax-viihdeyrityksen toimittaja Ben Hansonille.

”En tiedä tarkalleen, missä tilassa heidän projektinsa on nyt, mutta en usko, että on salaisuus, että he työskentelevät uuden nimikkeen parissa. Uskaltaisin mennä jopa niin pitkälle, että sanoisin sen olevan enemmän peli kuin luova työkalu, niin kuin sen ymmärrän”, Healey kertoi.

Sony lopetti tuen Media Moleculen viimeisimmälle projektille Dreamsille viime viime vuoden syyskuussa. Tämän jälkeen useat työntekijät lähtivät studiosta.

Sony myös sulki PlayStation 4:n LittleBigPlanet 3:n verkkopalvelimet toistaiseksi vain kuukausia sen jälkeen, kun Sony ilmoitti ”väliaikaisesti” asettaneensa pelin offline-tilaan ratkaistakseen pelin teknisiä ongelmia.

Healey kuitenkin ”uskoo Sonylla olevan yhä paljon luottamusta Media Moleculeen, vähintäänkin että tiimi saa työstettyä loppuun seuraavan pelinsä”.

Healey oli mukana perustamassa Media Moleculea vuonna 2006. Hänen aiemmat tehtävänsä pelialalla olivat Bullfrogilla ja Lionheadillä, joissa hän työskenteli Peter Molyneuxin kanssa työstämässä pelejä, kuten Magic Carpet, Dungeon Keeper, Black & White ja Fable.

Media Moleculen perustamisen jälkeen Healey toimi luovana johtajana ensimmäisessä kahdessa LittleBigPlanet-pelissä ennen siirtymistään Dreams-projektiin, jossa hän toimi ohjaajana pelin pitkän kehitysprosessin ajan.

Lähde: Video Games Chronicle

Lisää luettavaa