Disney valaa toivoa Star Wars: Knights of the Old Republic -faneihin – uusioversiolle riittää kysyntää

Saadaanko KOTOR-uusioversio sittenkin?

13.12.2023 12:09

Disney on tarjonnut valonpilkahduksia Star Wars: The Knights of the Old Republic -roolipelin uusintajulkaisua odottaville pelaajille.

BioWaren klassikkoroolipelin uusioversion kehityksen on kerrottu julkisuudessa joutuneen huomattaviin vaikeuksiin. Talousvaikeuksista kärsivän Embracer Groupin omistaman Saber Interactiven vetovastuulla olevan projektin tilanne on tällä hetkellä epäselvä, ja esimerkiksi Embracer Groupin toimitusjohtaja kieltäytyi yhtiön tuloskatsauksessa kommentoimasta Knights of the Old Republicin uusioversiota lainkaan.

Star Wars -oikeudet omistava Disney on nyt ottanut kantaa KOTOR-uusioversion tilanteeseen. Yhtiön peliliiketoiminnan johtaja Sean Shoptaw kertoi Axios-sivustolle, ettei pysty suoraan kommentoimaan Saberin vetämän uusioversion kehitystä, mutta kertoi uskovansa pelille olevan paljon kysyntää pelaajien keskuudessa.

– KOTOR on selvästikin uskomattoman suosittu peli, josta olemme äärimmäisen ylpeitä. Uskon, että sille on vielä paljon kysyntää, Shoptaw kommentoi asiaa.

Vuonna 2021 yksinoikeudella PlayStation-konsoleille paljastettua Star Wars: The Knights of the Old Republicin uusioversiota kehitettiin alun perin Aspyr Media -studion toimesta. Projektin kerrottiin kuitenkin viime vuonna joutuneen vaikeuksiin uusioversion saatua heikon vastaanoton Sonylta. Tämän seurauksena kehitysvastuu siirtyi Aspyrilta Saber Interactivelle, joka taas on tänä vuonna joutunut supistamaan toimintaansa emoyhtiö Embracer Groupin tekemien leikkaustoimenpiteiden vuoksi. Huhujen mukaan pelin kehitys on laitettu jäihin, mutta kehityksen todellisesta tilanteesta ei tällä hetkellä ole tietoa.

Lähde: Axios

Lisää luettavaa