Cyberpunk 2077 -kehittäjät pahoittelevat pelin konsoliversioiden käsittelyä – suuremmat korjaustyöt jatkuvat ainakin alkuvuoteen

CD Projekt myöntää, että sen olisi pitänyt kiinnittää enemmän huomiota Cyberpunkin konsolviersioihin.

14.12.2020 15:59

Cyberpunk 2077 -kehittäjä CD Projekt Red on julkaissut lausunnon koskien pelinsä konsoliversioiden keräämää kritiikkiä.

Lausunnossa puolalaisyhtiö pahoittelee alkuun, ettei se esitellyt peliä ollenkaan pyörimässä PlayStation 4:n ja Xbox Onen perusmalleilla ennen julkaisua, eikä se näin tarjonnut pelaajille mahdollisuutta tehdä hyvin informoitua ostopäätöstä pelistä. Yhtiön suunnalta myös myönnetään, että sen olisi pitänyt kiinnittää enemmän huomiota pelin toimivuuteen PlayStation 4:llä ja Xbox Onella.

Korjausliikkeenä CD Projekt on julkaissut konsoliversioihin jo ensimmäiset päivitykset ja lupaa uuden päivityssatsin saapuvan viikon sisällä. Hajanaisia viilauksia on tulossa myöhemmin tasaista tahtia sitä mukaan, kun niitä saadaan vain valmiiksi. Tammikuulle ja helmikuulle se suunnittelee vielä myös kahta suurempaa pakettia, joilla viimeistään PS4- ja Xbox One -versioiden merkittävämpien ongelmien pitäisi alkaa olla historiaa.

– Ne eivät saa peliä näyttämään edellisukupolvella siltä kuin se pyörisi tehokkaalla pc:llä tai uuden sukupolven konsolilla, mutta ne tuovat sen lähemmäksi kyseistä kokemusta kuin mitä se nyt on, CD Projektilta kerrotaan.

Pc-versiota viilataan toki sitäkin vielä tulevaisuudessa.

CD Projekt myös huomioi, että mikäli pelaajat eivät malta odottaa päivityksiä, voivat nämä pyytää rahojaan takaisin ostoksestaan . Digitaalisten kopioiden omistajia kehoitetaan kääntymään PlayStationin ja Xboxin omien järjestelmien puoleen. Fyysisten versioiden kanssa pelaajien pitäisi olla ensin yhteydessä pelin myyneen jälleenmyyjän kanssa, mutta mikäli se ei tuota tulosta, pyydetään asiakkaiden viestittämään osoitteeseen helpmerefund@cdprojektred.com.

Sähköpostiosoitteen kerrotaan ottavan yhteenottoja vastaan joulukuun 21. päivään asti.

Cyberpunk 2077 sai odotetun julkaisunsa viime torstaina ja olikin välitön myyntimenestys. Ensimmäiset arvostelut pelistä olivat peräisin sen pc-versiosta ja olivatkin lähtökohtaisesti positiivisia, vaikka teknisiä ongelmia nostettiin niissäkin myös laajalti esille. Virallisen julkaisun tapahduttua keskustelu konsoliversioiden tasosta käynnistyi heti kiivaana.

Lähde: Cyberpunk 2077 (kotisivu)

Lisää luettavaa