Neljäs The Witcher -peli on työn alla, vahvistaa sarjaa kehittävä CD Projekt RED. Suuren kokoluokan roolipeliksi vahvistettu seikkailu aloittaa julkaistun kiusoittelukuvan mukaan kokonaan uuden Noituri-saagan.

Edellisistä osista poiketen seuraavaa peliä kehitetään puolalaispelitalon oman REDengine-pelimoottorin sijaan Epic Gamesin kehittämällä Unreal Engine 5:llä. CD Projektin kerrotaankin aloittaneen useamman vuoden mittaisen teknologisen yhteistyön Epic Gamesin kanssa.

Yhteistyö ei kuitenkaan studion Twitter-päivityksen mukaan tarkoita, että uusi peli olisi Epic Games Store -yksinoikeus.

– Studiolle oli tärkeää saada teknistä ohjausta mahdollisimman varhaisessa vaiheessa uuden pelin kehitystä. Ennen vanhaan käytimme paljon resursseja ja energiaa kehittääksemme ja hyödyntääksemme REDengineä jokaisessa myöhemmässäkin pelijulkaisussa. Yhteistyö tekee kehityksestä ennakoivampaa ja tehokkaampaa, CD Projektin teknologiajohtaja Paweł Zawodny perusteli moottorinvaihtoa.

Yllä olevaa kiusoittelukuvaa lukuun ottamatta neljännestä The Witcheristä ei paljastettu sen suurempia yksityiskohtia. Iskulauseen myötä ei esimerkiksi ole lainkaan varmaa, jatkaako pelisarja Geralt Rivialaisen tarinaa. Myös julkaisuajankohta ja alustat ovat vahvistamatta.

Uuden saagan ohella pelitalo viimeistelee parhaillaan The Witcher 3: Wild Huntin uuden sukupolven versioita. Niiden olisi nykytietojen valossa määrä saapua huhti-heinäkuun aikana.

Samalla vahvistettiin, että Cyberpunk 2077:n työn alla olevaa laajennusta kehitetään yhä tutulla REDenginellä.

Lähde: CD Projekt RED (1), (2)

Lisää luettavaa