Bobby Kotickin aikakausi päättyy – kiistelty Activision-pomo väistyy yhtiön johdosta ensi viikolla

Microsoft on vahvistanut Bobby Kotickin lähtöpäivän.

21.12.2023 08:00

Activisionin pitkäaikainen johtaja Bobby Kotick jättää yhtiön ensi viikolla.

Activision Blizzard -yhtiön syksyllä jättimäisellä yrityskaupalla hankkinut Microsoft on vahvistanut Kotickin jättävän tehtävänsä 29. joulukuuta. Kotickin lähdön seurauksena Microsoft on myös ilmoittanut muutoksista yhtiön johtorakenteisiin.

Microsoftin alaisuuteen siirtyneiden yhtiöiden johtajat raportoivat jatkossa Xboxin peleistä ja studioista vastaavalle johtaja Matt Bootylle. Activision Publishingin, Blizzard Entertainmentin ja Kingin johtotiimit jatkavat kuitenkin tehtävissään, eikä muutoksella ole vaikutusta studioiden ja liiketoimintayksiköiden toimintaan.

Bobby Kotick aloitti Activisionin toimitusjohtajana vuonna 1991 hankittuaan konkurssin partaalle ajautuneen yhtiön sijoittajaryhmän tukemana samoihin aikoihin noin puolella miljoonalla dollarilla. Kotickin aikana yhtiö kasvoi mm. merkittävien yrityskauppojen ja fuusioiden kautta pelialan jättiläiseksi, joka myytiin Microsoftille lähes 69 miljardin dollarin kauppasummalla. Microsoft ilmoitti kaupan toteutumisen yhteydessä Kotickin jatkavan tehtävässään kuluvan vuoden loppuun asti.

32 vuoden ajan Activisionia luotsanneen Kotickin taipaleelle mahtui myös merkittäviä kohuja. Kotickin ja yhtiön johdon on väitetty peitelleen seksuaalista häirintää ja sukupuoleen kohdistuvaa syrjintää Activision Blizzardissa. Vuonna 2021 yli 1 700 yhtiön työntekijää allekirjoitti vetoomuksen, jossa vaadittiin Kotickin eroamista peittelysyytösten julkitulon jälkeen. Myös yhtiön osakkeenomistajat ovat protestoineet Kotickin toimintaa Activision Blizzardin johdossa. Kotickin ei kuitenkaan havaittu tutkinnoissa syyllistyneen väärinkäytöksiin.

Lähde: The Verge

Lisää luettavaa