Sadat Activision Blizzard -työntekijät vetoavat Bobby Kotickin poistumiseen pelijätin johdosta – PlayStation- ja Xbox-pomot kritisoivat myös yhtiötä

Phil Spencer ja Jim Ryan ilmaisevat sisäisissä sähköposteissa tyytymättömyyttä Activision Blizzardin tapahtumiin.

24.3.2022 13:43

Yli 1700 Activision Blizzardin työntekijää on allekirjoittanut vetoomuksen, jossa pyydetään yhtiön toimitusjohtajana toimivan Bobby Kotickin eroamista tehtävistään.

Vetoomus on julkaistu sen jälkeen, kun sanomalehti The Wall Street Journal julkaisi raportin, jonka mukaan Kotick olisi ollut erittäin tietoinen vuosia Activision Blizzardin ilmenneistä väärinkäytössyytteistä ja myös peitellyt niitä. Paljastusta seurasi välittömästi samana päivänä ulosmarssi reilun sadan Activision Blizzardin työntekijän osalta.

– Meillä allekirjoittaneilla ei ole enää luottoa Bobby Kotickin johtajuuteen Activision Blizzardin toimitusjohtajana. Hänen käytöksestään ja käytännöistään ilmi tulleet tiedot ovat vastoin kulttuuria ja rehellisyyttä, jota vaadimme johdoltamme. Se on myös suorassa ristiriidassa kollegoidemme aloitteiden kanssa. Pyydämme Bobby Kotickin poistavan itsensä Activision Blizzardin toimitusjohtajan virasta ja että osakkeenomistajat saavat valita uuden toimitusjohtajan ilman panosta Bobbylta, jonka tiedämme omistavan mittavan osan osakkeenomistajien äänioikeuksista, vetoomuksessa kerrotaan.

Työntekijät eivät ole ainoita, jotka ovat ilmaisseet tyytymättömyytensä Activision Blizzardia ja sen johtajaa koskevaan kohuvyöryyn. Uutistoimisto Bloomberg-raportoi keskiviikkona PlayStation-bisneksestä vastaavan Sony Interactive Entertainmentin johtaja Jim Ryanin ilmaisseen työntekijöille lähetetyssä sähköpostissaan, kuinka hän sekä hänen johtotiiminsä ovat olleet lannistuneita ja hämmentyneitä lukiessaan, ettei Activisionilla oltu ryhty riittäviin toimenpiteisiin syvälle yhtiössä juurtuneeseen syrjinnän ja häirinnän kulttuuriin. Sonylta ollaankin oltu yhteydessä Activision Blizzardiin ja udeltu, kuinka asiaa aiotaan vielä käsitellä.

Tänään torstaina Bloomberg raportoi, että myös Xbox-pomo Phil Spencer on ottanut hänkin kantaa asiaan omassa sisäisessä sähköpostissaan. Spencerin mukaan raportissa ilmenneellä käytöksellä ei ole paikkaa pelialalla. Hän toteaakin arvioivansa uudelleen Xboxin ja Activision Blizzardin välistä suhdetta ja ryhtyvänsä sen valossa ennakoiviin muutoksiin.

Activision Blizzardilta on kommentoitu konsolipomojen kritiikkiä toteamalla, kuinka yhtiö kunnioittaa arvostettujen kumppaniensa palautetta ja että se on yhteyksissä vielä syvemmin heihin. Pelitalolta myös ilmoitetaan, kuinka sen riveissä ollaan omistauduttu varmistamaan, että sen kulttuuri ja työolot ovat turvallisia, monipuolisia ja inklusiivisia.

Activision Blizzardin hallitus – jossa Kotick myös on osana – on tähän asti ilmaissut seisovansa nykyisen toimitusjohtajansa takana.

Päivitys 19.11. kello 2:10: Vetoomuksen allekirjoittaneiden määrä päivitetty. Alkujaan uutisen kirjoitushetkellä määrä oli noin 800.

Päivitys 22.11. kello 0:10: Viikonlopun päätteeksi määrä on noussut vielä perjantaina raportoidusta 1200 allekirjoituksesta reiluun 1700:ään.

Lähde: Bloomberg, Vetoomus (Google Doc)

Lisää luettavaa