Blizzard tahtoo laittaa Overwatchin kiistellyimmän ominaisuuden uuteen uskoon

Overwatchin herkästi pettymyksiä tuottavaa Play of the Game -järjestelmää pyritään parantelemaan jatkuvasti.

31.5.2016 08:00

Blizzardin areenaräiskintä Overwatch kasvaa ja kehittyy tulevaisuudessa muutenkin kuin pelkän hahmokaartinsa osalta.

Pelin kiistämättömästi kiistellyimpiin ominaisuuksiin kuuluu sen kierrokset päättävä Play of the Game -uusintamekaniikka, joka näyttää matsin huimimmat peliliikkeet uudelleen kaikille osallistujille. Sen valintakriteerit antavat aggressiivisemmille hahmoille ja pelityyleille epäreilua painoarvoa, mikä kismittää puolustuskantaa suosivia pelaajia ja on herättänyt pelin taannoisen julkaisun jälkeen reilusti keskustelua.

Koska hammasten kiristely on jatkunut tasaisen tuskaisena pelaajien keskuudessa nyt jo viikon päivät, on pelin pääohjelmoija Rowan Hamilton päättänyt kommentoida asiaa virallisesti. Pelisivusto GameSpotin haastattelussa Hamilton pyrkii vakuuttamaan yleisölle, että ongelmaan pyritään kehittämään ratkaisua paraikaa.

– Teknisesti on todella vaikeaa saada tietokone ymmärtämään, mikä on siistiä. Ne eivät ole kovin älykkäitä. Meillä on paljon dataa Play of the Game -tilanteista, ja näyttää siltä, että tiettyjä hahmoja palkitaan paljon tekemisistään, Hamilton pohtii haastattelussa.

Koska Blizzardin Play of the Game -algoritmi käsittelee matseja numeropohjaisesti, on studion täytynyt keksiä erinäisiä muuttujia niiden käänteiden arvioimiseksi. Yksi järjestelmän tuoreimmista lisäyksistä on tappojen vaikeutta mittaava yhtälö, joka palkitsee esimerkiksi liikkeessä suoritetun yllätysmurhan ruhtinaallisemmin kuin paikallaan seisoskelevan uhrin kalloon napsahtaneen, suhteellisen helpon tarkka-ammuntaosuman.

– Pystymme leikittelemään numeroilla omien sisäisten järjestelmiemme avulla. Eri asioita painottamalla voimme muuttaa lopputulosta helposti. Se on kuitenkin jatkuva prosessi, ja pystymme toivottavasti parantamaan sitä vielä tulevaisuudessa, Hamilton summaa.

Lähde: GameSpot, VG247

Lisää luettavaa