Bethesda on nyt virallisesti osa Microsoftia – Fallout- ja The Elder Scrolls -julkaisijalta jatkossa myös Xbox-yksinoikeuksia

Microsoft on nyt virallisesti ZeniMax Median sekä sen alaisuuteen kuuluvan Bethesdan omistaja.

9.3.2021 16:12

Pelimaailman keskeisimpiin julkaisijoihin lukeutuva Bethesda on nyt virallisesti osa Microsoftia. Yhtiö on ilmoittanut viimeistelleensä noin 7,5 miljardin dollarin hintaisen kaupan, jonka myötä Bethesdan emoyhtiö ZeniMax Media on kokonaisuudessaan siirtynyt Microsoftin omistukseen.

Microsoftin talliin lukeutuu nyt iso joukko nimekkäitä pelistudioita, kuten Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog ja Roundhouse Studios. Näin ollen se omistaa muun muassa Fallout-, The Elder Scrolls-, Doom-, WolfensteinDishonored- ja The Evil Within -pelisarjat.

Xbox-pomo Phil Spencer onkin virallisesti toivottanut studiot tervetulleiksi omaan talliinsa, minkä yhteydessä valotettiin hieman myös Bethesdan tulevaisuutta uuden omistajuuden alla. Päällimmäisimpänä Spencer vahvistaa, että ainakin osa Bethesdan tulevista peleistä nähdään pc:n ohella konsoliyksinoikeutena Xbox-konsoleilla.

Ilmoitus heijastelee Spencerin aiempia kommentteja, joiden mukaan Bethesdan pelien julkaisualustoja mietitään jatkossa pelikohtaisesti. Monet valmistumista lähestyvät pelit, kuten Deathloop ja Ghostwire: Tokyo, nähdään yhä PlayStation 5:llä.

Bethesdan tulevista projekteista tunnetaan ainakin työn alla olevat Starfield– ja The Elder Scrolls VI -suurpelit, joiden lisäksi tuoreimmistaWolfenstein-peleistä tuttu MachineGames työstää uutta Indiana Jones -seikkailua.

Ensitöikseen Microsoft aikoo kuitenkin lisätä Bethesdan aiempaa tuotantoa Xbox Games Pass -palvelun pelikirjastoon vielä tämän viikon aikana. Tarkemmat nimikkeet vahvistuvat viikon aikana.

Lähde: Microsoft

Lisää luettavaa