Battlefield V:een ehdotettiin suomalaista sotatarinaa Tuntemattomalla sotilaalla – tuottaja: ”Tämä kosketti minua”

Battlefield V:een olisi hyvinkin voinut päätyä suomalainenkin sotatarina.

23.10.2018 23:58

Ensi kuussa ilmestyvän Battlefield V:n tarinatila keskittyy toisen maailmansodan unohdettuihin sotatarinoihin. Lopullisessa pelissä nähdään muun muassa norjalaista näkökulmaa tunnetusta sodasta, mutta mukaan olisi hyvinkin voinut päätyä suomalainenkin sotatarina.

– Meille lähetettiin myös Tuntemattoman sotilaan uusin versio, jonka saatteessa selvitettiin, miksi juuri tämänkaltainen tarina suomalaisten taisteluista pitäisi saada mukaan, kertoi pelin tuottaja Lars Gustavsson Pelaaja-lehden haastattelussa.  

Vaikka suomalaista näkökulmaa ei lopulta peliin saatukaan, ajatus ja ele lämmitti Mr. Battlefieldinakin tunnetua Gustavssonia.

– Tämä kosketti minua myös siksi, että äitini isä lähti vapaaehtoisena puolustamaan Suomea. Tuo konflikti on aina kiehtonut minua. Oli vaikeaa jättää monta hyvää aihetta pois, ja toivoin, että olisimme voineet tehdä vielä jokusen kokonaisuuden lisää, hän paljasti.

Gustavsson myönsi, että unohdettuja sotatarinoita etsiessä valinnanvaraa oli ihan haasteeksi asti.

– Olen kuitenkin todella tyytyväinen niihin tarinoihin, joita päätimme toteuttaa. Saimme runsaasti ehdotuksia erilaisista lähteistä, kun julkistimme aiheeksi toisen maailmansodan unohdetut tarinat. Meitä kutkutti uusien tarinoiden lisäksi ajatus käsitellä jo moneen kertaan tehdyt suurtaistelut uudesta näkökulmasta, mutta päätimme pitää kiinni näistä neljästä sotatarinastamme.

Battlefield V julkaistaan 20. marraskuuta pc:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Lars Gustavssonin haastattelun voi lukea kokonaisuudessaan ensi kuun Pelaaja-lehdestä.

Lisää luettavaa