Uusi pelitalo Haven Studios on saanut alkunsa Kanadassa Montrealin kaupungissa. Firman takana on hiljattain Googlen jättänyt Jade Raymond, joka Sonyn rahoituksen myötä on työstämässä ensialkuun kokonaan uutta nimikettä PlayStationia varten.

– En voisi olla enempää innoissani mahdollisuudesta palata juurilleni ja työskennellä lahjakkaan tiimin kanssa uutta nimikettä luoden. Itsenäisen studion avaaminen Sony Interactive Entertainmentin tuella antaa meille täyden vapauden puskeja rajoja sellaisen julkaisijan kanssa, joka ymmärtää syvästi pelien tekemisen luovan prosessin ja joka tunnetaan poikkeuksellisesta laadusta sekä pelaajat ensin -lähestymistavastaan, Raymond toteaa GamesIndustry-sivulle antamassaan lausonnossa.

Mitään muuta konkreettista uudesta nimikkeestä ei ole vielä kerrottu.

Raymondilla on takanaan historiaa pelialalla nyt noin 25 vuoden verran. Julkisuuteen hän alkoi nousta ensimmäistä kertaa Ubisoftilla tämän oltua mukana tuottamassa varsinkin kahta ensimmäistä Assassin’s Creedia. Ubisoftin sisällä tämän matka vei lopulta Toronton studion johtopaikalle ja Splinter Cell: Blacklistin pariin. Vuonna 2015 hän jatkoi EA:lle perustamaan Battlefront II -tukistudiona ja Star Wars Squadrons -kehittäjänä sittemmin tunnettua Motivea. Googlella hän toimi Stadian pelinkehitysosaston vetäjänä ja rakentajana viimeiset kolmisen vuotta, kunnes Google sulki osaston tyystin.

Lähde: GamesIndustry, PlayStation Blog

Lisää luettavaa