Arvostettu Mass Effect- ja Star Wars -käsikirjoittaja jätti BioWaren toistamiseen

Drew Karphyshyn ei ole taaskaan enää osa BioWarea, vaan hän jatkaa pelien parissa jatkossa freelance-pohjalta.

10.3.2018 17:18

Maineikas pelikäsikijoittaja Drew Karpyshyn on jättänyt jälleen BioWaren taakseen.

Omassa blogissaan Karpyshyn on kertonut, että hänen tapansa työskennellä kerralla useiden ulkopuolisten projektien parissa on alkanut vaatia verojaan, sillä jo pelkät BioWaren omat projektit ovat olleet usein luovuudeltaan haastavia. Hän myös kertoo joutuneensa sivuuttamaan useita sivuprojekteja , koska ne olisivat muodostaneet eturistiriidan BioWaren ja EA:n kanssa.

Seuraavaksi Karphyshyn on aikeissa kirjottaa lisää romaaneja, luoda uuden sarjakuvan sekä tehdä myös freelance-pohjaista pelinkehitystyötä. Hänen ensimmäinen työnantajansa friikkuna on 20th Century Foxin oman FoxNet-peliosaston perustama uusi pelistudio Fogbank Entertainment. Studiossa painavat hommia myös BioWare-konkarit Daniel Erickson sekä Alex Freed, ja siltä sopii odottaa ensiksi jonkinlaista tarinavetoista ja episodipohjaista seikkailua.

Karpyshyn jätti viimeksi BioWaren taakseen vuosina 2012-2015 keskittyäkseen erityisesti oman Chaos Born -kirjatrilogiansa tekoon. Mies tunnetaan erityisesti työstään kahden ensimmäisen Mass Effectin ja BioWaren Tähtien sota -pelien parissa.

Lähde: Drew Karpyshyn

Lisää luettavaa