Angry Birds -luoja Rovio ryhtyy Muumi-pelien kehittäjäksi – ensiaskel otetaan vielä tänä vuonna

Sopimus koskee kaikkia alustoja, joskin mobiililaitteiden Muumi-peleihin Roviolla on yksinoikeus.

22.6.2021 13:20

Suomalaiselta Rovio-pelitalolta voidaan odottaa tulevaisuudessa Muumi-aiheista pelattavaa.

Yhtiö on ilmoittanut solmineensa sopimuksen niin Muumi-brändiä hallinnoivan Moomin Characters Oy:n kuin Muumilaakso-animaatiosarjaa tuottavan Gutsy Animationin kanssa. Kuusivuotinen sopimus mahdollistaa pelien työstämisen mille tahansa alustoille, minkä lisäksi Rovio on saanut haltuunsa yksinoikeuden mobiililaitteille tehtäviä Muumi-pelejä varten.

Ensimmäisen pelin olisi määrä saada testijulkaisu vielä kuluvan vuoden lopulla. Pelin kerrotaan perustuvan Tove Janssonin alkuperäisiin tarinoihin, mitä nyt visuaalisen ilmeen osalta innoitusta otetaan juurikin Gutsyn Muumilaakso-sarjasta.

– Näen Rovio Entertainmentin mukaantulon erinomaisen kiinnostavana. Moomin Characters haluaa laajentaa digitaalista pelikenttäänsä. Rovio on maailman menestyneimpiä yhtiöitä juuri tällä alueella ja on hienoa liittoutua heidän kanssaan. Tämä avaa toivottavasti uusia mahdollisuuksia paitsi Muumi-tavaramerkille, myös muille pohjoismaisille tarina- ja hahmobrändeille. Tämä liitto on tärkeä osa strategiassamme viedä pohjoismaisia luomuksia kansainvälisille markkinoille, Moomin Charactersin toimitusjohtaja Roleff Kråkström hehkuttaa.

Samaan syssyyn Rovio on ryhtynyt Gutsyn vähemmistöosakkaaksi viiden miljoonan euron sijoituksen merkeissä.

– Gutsy Animations on luonut Muumilaakson rikkaat tarinat ja puoleensavetävän tunnelman eloon hämmästyttävällä tavalla. Meille on suuri kunnia ryhtyä yhteistyöhön Moomin Charactersin ja Gutsy Animationsin kanssa, ja olemme tästä erittäin innoissamme. Yhteistyö Gutsyn ja Muumien kanssa luo meille mahdollisuuden tuoda tämä ikoninen brändi uudelle yleisölle maailmanlaajuisesti, ja samalla varmasti ilahduttaen nykyisiä fanejamme, Rovion toimari Alex Pelletier-Normand kuvailee.

Lähde: Rovio, Gutsy Animation

Lisää luettavaa