Nintendo-johtaja Satoru Iwata on myöntänyt, että Kioton pelijätin on syytä ajatella, mitä se aikoo tehdä jatkossa aluelukituksen suhteen.

Asia on noussut esiin Nintendo sijoittajatapaamisessa, jossa Iwatalta udeltiin, josko Nintendo on aikeissa vielä jättää aluelukituksen historiaan. Iwatan mukaan aluelukitus on ollut olemassa pelien lokalisoinneista, markkinoinneista ja lisenssisopimuksista johtuvista syistä ja näin ollen sen poistamisessa olisi potentiaaliset ongelmansa. Hän kuitenkin samalla nostaa esiin, että aluelukitus on nimenomaan myyjiä eikä kuluttajia tukeva idea ja näin ollen lukituksen poistolla on myös positiiviset mahdollisuutensa.

Nintendon nykyisistä konsoleista niin Wii U kuin 3DS:kin ovat molemmat aluelukittuja, eli esimerkiksi Amerikasta ostettuja pelejä ei voi pelata eurooppalaisella koneella. Tämä ei ole ollut kuitenkaan aina tilanne Nintendonkaan kohdalla, sillä ennen DSi-konsolia Nintendon käsikonsolit olivat aluevapaita.

Tuoreista konsoleista niin Xbox One, PlayStation 4 kuin PlayStation Vitakin ovat pääasiallisesti aluevapaita. Esimerkiksi niiden digitaaliset kauppapaikat saattavat kuitenkin tuoda mutkia matkaan muun muassa pelien lisäsisällön suhteen.

Lähde: NeoGAF, Nintendo

Lisää luettavaa