Alan Wake 2 pääsi prototyyppiasteelle vuonna 2010 – tältä se näytti

Remedy ehti luoda vuonna 2010 varsin hiotun protoyypin Alan Wake 2:sta. Lopulta se johti kuitenkin osittain Quantum Breakin syntyyn.

23.4.2015 08:25

Espoolaisstudio Remedy on julkaissut koko maailman nähtäville materiaalia vuonna 2010 luomastaan Alan Wake 2:n prototyypistä.

Prototyyppi esittelee erityisesti muutamia uusia ideoita, joiden parissa Remedy teki kokeiluja Alan Waken jatko-osaa varten. Muutamat niistä saattavat myös näyttää joillekin jopa tutuilta, sillä osa prototyypin ideoista sai vuonna 2012 uuden kodin latauspeli Alan Wake’s American Nightmaresta.

Pelisivusto Polygonin välityksellä julki tuotu prototyyppi on yksi useista Remedyn kyhäämistä Alan Wake 2:n konseptidemoista, mutta juuri tämä on ollut studion prototyypeistä kuitenkin se kaikkein hiotuin. Remedy käyttikin sitä erityisesti hyödykseen käytyään keskusteluja Alan Waken tulevaisuudesta eri julkaisijoiden kanssa.

Alan Wake 2:n sijaan prototyypin esittely johti lopulta kuitenkin Xbox Onen Quantum Breakin syntyyn. Eräs Remedyn tapaamista julkaisijoista oli nimittäin alkuperäisen Alan Waken julkaissut Microsoft, joka noin viisi vuotta sitten näytti etsivän jotain hieman muuta kuin mitä Remedylla oli näyttää. Keskustelut Alan Wake 2:sta ajautuivatkin lopulta uuteen suuntaan ja näin ollen myös kokonaan uuteen pelinimikkeeseen.

Kokonaisuudessan Polygonin jutun Alan Wake 2:sta voi katsastaa tästä. Prototyypin esittelyn ohella se myös esimerkiksi varmistaa, ettei Remedy ole luopunut ajatuksesta tehdä vielä lisää Alan Wakea, vaikkei se mitään varmaa sarjan tulevaisuuden suhteen voikaan vielä sanoa.

Lisää luettavaa