Microsoft laittoi julkistusvaihteen silmään päättyneellä viikolla ja läväytti pelin jo toisenkin esiteltäväksi omassa X019-tapahtumassaan. Sonic-elokuva varasti sekin kuitenkin osan parrasvalosta uusitulla päähahmollaan, kun taas Google valaisi Stadia-palvelunsa pelitarjontaa. Epic Games sai myös hieman uutta pelattavaa pihalle kaiken Fortnite-huuman keskellä.

Näistä ja monista muista aiheista voi lueskella lisää oheisesta viikon suurimpia uutisia koostavasta katsauksestamme. 


Tarvitaanko tässä enää Diabloa? Path of Exile 2 ja Path of Exile Mobile paljastuivat

Uusiseelantilaiskehittäjä Grinding Gear Games on tehnyt joukon isoja paljastuksia koskien sen ilmaiseksi pelattavaa Path of Exile -toimintaroolipeliä. Varmistuksen ovar saaneet nimittäin sekä Path of Exile 2 että Path of Exile Mobile.

Lue koko uutinen

Ensimmäistä pelasin tässä lähiaikoina jonkun puolet läpi ja sitten iski kyllästyminen. Saas nähä miten käy tän kanssa jos jaksaa kokeilla. zerodaunholy


Tässä se viimein on! Age of Empires IV palasi julkisuuteen ensimmäisellä pelikuvalla

Microsoft on paljastanut vihdoin ja viimein enemmän Age of Empires IV.stä. Kaksi vuotta sitten alunperin julkistetusta pelistä oli nähty toistaiseksi vain eräänlainen teaser-video, mutta X019-tapahtuman myötä pelikuvaa on saatu vihdoin julkisuuteen.

Lue koko uutinen

Sopivasti tällä viikolla julkaisunsa sai Age of Empires II: Definitive Edition. Pelaajan haastatteluun pakettiin liittyen voi lukaista tästä.


Studiolegenda Rare paljasti uutuuspeli Everwildin – katso hehkeä julkistustraileri

Kokonaan uusi peli Everwild on tullut julkisuuteen Microsoftilta ja pitkäikäiseltä brittistudio Rarelta. Vielä varhaisessa kehitysvaiheessa oleva teos esiteltiin pikaisen trailerin voimin Microsoftin X019-tilaisuuden yhteydessä muutamien kepeiden yksityiskohtien kera.

Lue koko uutinen

X019-tapahtumassa nähtiin myös Obsidian uusi selviytymispeli Grounded, Dontnodin seikkailu-uutuus Tell Me Why ja kuultiin muun muassa Rustin konsoliversioista, Ron Perlmanin tähdittämästä West of Deadista sekä viimeisimmistä xCloud-suunnitelmista.


Fortnite-tekijän uusin peli Battle Breakers julkaistiin

Epic Gamesin pelituotanto on nojannut viime aikoina raskaasti Fortniteen, mutta tällä viikolla uusi pienempi hanke on tuotu virallisesti kaikkien saataville. Peli on Battle Breakers, joka julkistettiin alkujaan itse asiassa jo kolme vuotta sitten ennen Fortniten räjähtämistä ilmiöksi.

Lue koko uutinen


Rockstar Games pahoittelee Red Dead Redemption 2:n pc-ongelmia, jakelee virtuaali-ponchoja

Rockstar Games on pahoitellut Red Dead Redemption 2:n pc-julkaisua varjostaneita teknisiä ongelmia. Pelitalo kertoo, että viimeisen viikon aikana se on tehnyt useampia viilauksia niin Rockstar Games Launcheriin kuin peliin itseensä ratkoakseen erilaisia pelaajilla ilmenneitä ongelmia, ja jälleen yksi korjaus on lähetetty matkaan keskiviikkona.

Lue koko uutinen

Nyt kun tubesta löytyy hyviä optimointivideoita olen saanut pelin rullaamaan ihan mukavasti, mutta ekat tunnit pelin kanssa olivat yhtä asetusten säätöä ja kaatuilua. Välillä jopa ohjausasetusten muuttaminen kaatoi pelin. Peli on toimiessaan upea ja tuntuu paljon skarpimmalta konsoleihin verrattuna. -kokkobill

Hienoa, että Rockstar päätti käyttää omaa pränikkää launcheriaan beta-testialustana. Olisi ehkä vaan kannattanut kertoa se myös asiakkaille. Hyvin lisää luottamusta julkaisijoiden omiin launcher-virityksiin. Ehkäpä peli pysyy joten kuten kasassa siihen mennessä, kun Steam-julkaisu koittaa joulukuussa. -Haerski

Kyllä nyt kynnetään – Netflixin The Witcher -sarjalle vahvistui jo toinen kausi

The Witcher -televisiosarjan saapumiseen on vielä reilu kuukausi, mutta sen tulevaisuutta rakennetaan jo ahkerasti. Suoratoistopalvelu Netflix on vahvistanut, että sarjan toinen kausi on laitettu tilaukseen.

Lue koko uutinen

– Materiaalihan siellä pitäisi olla jos kirjoja mukaillaan. CDProject Red sekin osoitti että niistä on myös helppo laajentaa. -zappah


Prey-luoja Human Head Studios suljetaan, uusi Bethesdan kehitystiimi nousee tuhkista

Amerikkalaispelitalo Human Head Studios on tullut tiensä päähän. Yhtiö ilmoitti kotisivuillaan keskiviikkona, että taloudelliset realiteetit ovat pakottaneet sen laittamaan lapun luukulle 22 vuotta jatkuneen toiminnan jälkeen.

Sulkeutuminen tuli melkoisena yllätyksenä, sillä Human Headin uusi viikinkiteemainen toimintaroolipeli Rune II julkaistiin parin vuoden kehityksen eilen tiistaina 12. marraskuuta. Pelin julkaisseen Ragnarokin myöhemmän kommentin mukaan pelin tukeminen kyllä jatkuu vielä, joskin alkuperäisenä sopimuksena oli, että Human Head hoitaisi sen tehtävän.

Lue koko uutinen

– Ei taida kannattaa ostaa Rune 2:ta jos kukaan ei ole enää korjailemassa peliä -frozen


Uusi traileri esittelee Sonic the Hedgehog -elokuvan uudistuneen ilmeen – tyyntyykö faniraivo?

Paramount Pictures on julkaissut uuden trailerin tulevasta Sonic the Hedgehog -elokuvastaan, jota tähdittää muun muassa Jim Carrey tohtori Ivo ”Eggman” Robotnikina. Kuten luvattua, Segan vauhtisiilin kammoksuntaa ja kriitiikkiä aiheuttanut ulkomuoto on kokenut huomattavan muutoksen, ja hahmo muistuttaa nyt enemmän peleistä tuttua esikuvaansa.

Lue koko uutinen

– Ei tämä siltikään leffaa pelasta. -Andzerx

– Nyt näyttää kyllä Sonic järjettömästi paremmalta. Ja traileri itsekin oli ekaa paljon parempi. Näytti ihan eri elokuvalta. -kurrinen123


Google Stadian julkaisupelit vahvistettiin – näillä eväillä uusi pelipalvelu päästetään maailmalle

Googlen suoratoistoon nojaava pelipalvelu Stadia julkaistaan ensimmäisten koettavaksi alkavalla viikolla, joten vihdoin on tullut korkea aika tietää, millaisten pelien kanssa se oikein saapuukaan markkinoille. Googlen maanantaina julkaiseman listan mukaan Stadia tarjoaa heti debyyttipäivänään ostettavaa 12 pelin muodossa. Pelitarjontaa on määrä päivittää siitä myös vielä kuluvan vuoden aikana, minkä myötä ennen vuotta 2020 Stadiasta pitäisi löytyä koettavaa 26 nimikkeen edestä.

Lue koko uutinen


Nämä pelit saapuivat tällä viikolla – valomiekat tanaan ja Pokémon-jahtiin!

Mitä yhteistä on jedeillä, taskuhirviöillä, kissaetsivällä ja terminaattoreilla? Tietysti se, että ne kaikki saivat oman uuden pelinsä tällä viikolla! Lähipäivien pelitarjontaan mahtui nimittäin niin Star Wars Jedi: Fallen Orderia, Pokémon Swordia ja Shieldia, Blacksadia kuin Terminator: Resistancea.

Lue koko uutinen

– Menee perjantai varmaan Fallen Orderin parissa jos postilakko estää pokemonin tulemisen. -Stan

 Star Wars menee hankintaan jos ei arvosteluissa ihan haukuta pystyyn ja kunhan hinta laskee. -CLD2


Viikon aikana kerrottuja julkaisupäiviä

Lisää luettavaa