Activision hylkäsi tulevan Tony Hawk’s Pro Skater 3+4 -pelin Call of Duty -pelisarjan vuoksi

Kahden ensimmäisen Tony Hawk’s Pro Skater -pelin uudelleenversiointi olisi voinut sisältää myös kolmannen ja neljännen Tony Hawk’s -pelin uudet versiot.

8.5.2024 18:24

Pelihistorioitsija Liam Robertson kertoo uudella videollaan, että kahden ensimmäisen Tony Hawk’s Pro Skater -pelin uudelleenversioinnin lisäksi pelien kehittäjä Vicarious Visions ehdotti toisen uusintakokoelman tekemistä. Tämä kokoelma olisi sisältänyt Tony Hawk’s Pro Skater -pelisarjan kolmannen ja neljännen osan päivitetyn version.

Alun perin Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2:n suunniteltiin sisältävän myös pelisarjan päivitetyn kolmannen ja neljännen osan.

”Päädyimme lisäämään ensimmäisiin osiin joitakin myöhäisempien pelien ohjaustapoja uudemmista pelisarjan osista heijastaen tapaa, jolla ihmiset muistavat vanhat Tony Hawk’s Pro Skater -pelit. Pelisarjan kolmannen osan parannukset näyttivät vaikuttavan ihmisten muistikuviin ensimmäisistä kahdesta osasta”, Vicarious Visionsin lähde kertoi Robertsonille.

Robertsonin lähteen mukaan ”lopulta kävi selväksi, että Vicarious Visionilla ei ollut aikaa kuin pelisarjan kahden ensimmäisen osan uudelleenversiointiin. Ajatus siitä, että Vicarious Vision kuitenkin jatkaisi työtä ja julkaisisi osat 3+4 jollain tavalla, oli suunnitelmissa”.

Robertsonin tietojen mukaan Activisionille esitettiin pitch-esitys Tony Hawk’s 3+4:stä ensimmäisen uusintaversion kaupallisen menestyksen ja myönteisten arvioiden jälkeen, mutta mahdollisuus uusintaversioille hylättiin.

Activision oli lähteen mukaan kiinnostunut sen sijaan tukemaan Vicarious Visionsia Activisionin Call of Duty -pelisarjan sisällön parissa. Vicarious Visions auttoi lisäksi Diablo 2:n uusintaversion kehityksessä.

Skeittaajalegenda Tony Hawk puolestaan väitti vuonna 2022, että toinen Tony Hawk’s -uusintakokoelma oli suunnitteilla, kunnes Vicarious Visions sulautettiin kokonaan samana vuonna osaksi Activisionia. Hawkin mukaan suunnitelma pelisarjan kolmannen ja neljännen osan uudelleenjulkaisusta eli Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 -pelin julkaisuun asti.

Hawk kertoi, että Vicarious Visionin sulauduttua osaksi Activisionia, Activision yritti etsiä toisen pelinkehittäjän työstämään Tony Hawk’s 3+4 -peliä siinä onnistumatta. Syynä tälle oli, ettei Activision luottanut muiden kehittäjien taitoihin samassa määrin kuin Vicarious Visioniin, tai lämmennyt pelisarjan mahdolliselle uudelle suunnalle.

Hawk kuitenkin piti uusia versioita pelisarjan kolmannelle ja neljännelle osalle mahdollisina:

“Kuka tietää? Mahdollisesti selvitämme asian, kun pöly on laskeutunut. En olisi koskaan ajatellut, että tekisimme pelisarjan ensimmäisen ja toisen osan uudelleen 20 vuotta myöhemmin.”

Activision Blizzard imoitti tammikuussa 2021 aikovansa liittää Vicarious Visionsin osaksi Blizzardia sen tukitiiminä, ja yhdistyminen virallistettiin vuoden 2022 huhtikuussa.

Lähde: Video Games Chronicle

Lisää luettavaa