Peliyhtiö Activision Blizzard on sovitellut työpaikkahäirintäongelmiin liittyvän oikeuskanteen miljoonasakoilla.

Yhdysvaltain arvopaperimarkkinakomissio SEC kertoo julkaisemassaan lausunnossa, ettei Activision Blizzard ollut soveltanut riittäviä työkaluja ja keinoja työpaikkahäirintään liittyvien työntekijöiden valitusten tutkimiseksi. Lisäksi yhtiön todetaan rikkoneen niin kutsuttuja whistleblower-sääntöjä, joiden olisi määrä suojata väärinkäytöksiä ilmiantavia työntekijöitä.

SEC:n mukaan puutteiden vuoksi Activision Blizzardilla ei ollut riittäviä keinoja tutkia mahdollisesti yhtiötä laajemmin koskevia ongelmia, joista yhtiön olisi ollut kerrottava osakkeenomistajille. Yhtiön kerrottiin myös pyrkineen estämään entisiä työntekijöitään olemasta yhteydessä komission henkilökunnan kanssa.

Activision Blizzard on sovitellut oikeusjutun 35 miljoonan dollarin sakoilla. Sovitteluratkaisussa yhtiö ei kuitenkaan myönnä tai kiistä syyllisyyttä SEC:n tutkinnassa ilmenneisiin löytöihin.

Mm. Call of Duty -pelisarjan julkaisijana tunnetun yhtiön antaman lasunnon mukaan Activision Blizzard on tyytyväinen sovun löytymiseen. Yhtiö kertoo ratkaisun myös osoittavan sen parantaneen käytännöissä olleita ongelmiaan.

Activision Blizzardin työkulttuurin ongelmat ovat olleet viime vuosien aikana tapetilla. Yhtiön johdon on väitetty seuranneen sivusta yhtiössä ilmennyttä seksuaalista häirintää ja syrjintää, mikä poiki useampiakin oikeuskanteita Activision Blizzardia vastaan.

Lähde: SEC, VGC

Lisää luettavaa