Aavoja seikkailuja ja hämmentävää ötökkäjahtia – tätä kaikkea PlayStationin State of Play -lähetys toi mukanaan

Sonylla ja kumppaneilla piisasi asiaa torstaiyönä.

7.8.2020 08:49

Sony järjesti torstaiyönä jälleen yhden State of Play -lähetyksistään. Noin 40 minuuttia kestänyt setti keskittyi tällä kertaa enimmäkseen Sonyn ulkopuolisten pelitalojen työstämiin PlayStation 4 -nimikkeisiin, joskin nähtiin mukana myös muutama uuden sukupolven alustoille työn alla oleva teos.

Uutisoimme erikseen jo isosta osasta State of Playn julkistuksista, mistä löytää listan uutisen alaosasta. Mukaan mahtui kuitenkin myös muutamia satunnaisempia paljastuksia ja esittelyjä, jotka koostamme yhteen tässä jutussa.

Tuoreen pelikuvan esittely oli ennen kaikkea isossa osassa lähetyksessä. Uudet kattavat esittelyt saatiin varsinkin Giant Squidin metsästysseikkailu The Pathlessista ja Octodad-kehittäjien hämmentävästä Bugsnax-safarista. Oman näyttäytymisensä tekivät lisäksi PlayStation 4:lle ja pc:lle suuntaava Anno: Mutationem sekä Genshin Impact, joka on saapumassa nyt pc:n, mobiililaitteiden ja Switchin ohella myös PlayStation 4:lle loppuvuoden aikana.

Oman uuden vilauksensa sai yhtälailla näyttävä sivulta kuvattu toimintaseikkailu Aeon Must Die, jonka esittelyä ovat varjostaneet tosin sittemmin sosiaalisessa mediassa esiin nousseet väitteet kehittäjä Limestonen huonoista työoloista. Dropbox-palvelussa jo parin päivän ajan jaettujen kattavien dokumenttien mukaan tilanne studiossa on ollut niin huono, että sen kehittäjät käytännössä jättivät yhtiön kesäkuun lopulla.

Aeon Must Dien on ollut määrä ilmestyä PS4:lle, Xbox Onelle, Switchille ja pc:lle ensi vuonna.

Pari kappaletta jo muilta alustoilta tuttujen pelien PlayStation-julkaisupäiviä vahvistui myös lähetyksessä. Pc:llä jo aiemmin nähty Tähtien sota -aiheinen virtuaalitodellisuusseikkailu Vader Immortal suuntaa PlayStation 4:lle elokuun 25. päivä. Pc:llä ja mobiililaitteilla aiemmin taktikoinut Auto Chess ilmestyy vuorostaan PlayStation 4:lle 31. lokakuuta.

Oma vahvistus saatiin lisäksi sille, että Pokémon-henkinen rooliseikkailu Temtem tuodaan ensi vuonna myös PlayStation 5:lle, minkä myötä varmistuksensa sai myös Xbox Series X -versio. Pc:lle jo alkuvuodesta varhaisjulkaistu peli on aiemmin luvattu myös PS4:lle, Xbox Onelle ja Switchille, joskin PS4- ja Xbox One -versio on jätetty nyt sivuun.

Pulmaseikkailu The Pedestrian kiikutetaan vielä sekin PS4:lle ensi vuoden tammikuussa. Peli on ollut tähän asti saatavilla pc:lle.

Videot kaikista mainituista teoksista ovat löydettävissä alta. Myös tuore State of Play -lähetys on upotettu kokonaisuudessaan alle.

Muita State of Play -uutisia:

Lisää luettavaa