Aasian olympiakomitea lisäsi esportsin suurkisojensa viralliseen ohjelmistoon

Aasian suuri monilajinen urheilutapahtuma Aasian kisat saavat elektronisen urheilun vielä lajivalikoimaansa.

23.4.2017 19:41

Aasian olympiakomitean hallinnoimat Aasian kisat ovat saamassa elektronisen urheilun osaksi virallista ohjelmistoaan vuonna 2022. Lisäyksen myötä Kiinan Hangzhoussa järjestettävässä urheilutapahtumassa tullaan siis jakamaan vielä mitaleja esports-menestyksestä siinä missä esimerkiksi myös yleisurheilussa pärjäämisestä.

Myös Asian Games -nimellä tunnetut kisat on yksi suurimpia monilajisia urheilutapahtumia heti varsinaisten olympialaisten jälkeen. Esportsin läsnäolo tapahtumassa ei ole siis mikään pieni tunnustus olympiakomitean suunnalta.

Avukseen Aasian olympiakomitea on haalinut hankkeeseensa osana kiinalaista Alibaba-verkkokauppajättiä toimivan Alisportsin. Alisports auttaa komiteaa erityisesti esportsiin keskittyvän markkinoinnin kanssa.

Jo ennen vuoden 2022 kisoja elektroninen urheilu nähdään myös näytösroolissa vuonna 2018 Indonesiassa järjestettävissä seuraavissa Aasian kisoissa. Näytösrooliin esports on isketty myös nyt syyskuussa Turkmenistanissa järjestettävässä pienemmän mittakaavan Asian Indoor and Martial Arts Games -urheilutapahtumassa, jota Aasian olympiakomitea on myös mukana organisoimassa. Pelattavaksi siellä saadaan FIFA 17 ja jonkinlaisia MOBA- ja reaalisiakaistrategiagenreen sujahtavia nimikkeitä.

Lähde: Aasian olympiakomitea

Lisää luettavaa