Sunnuntaiblogi: Massan vaikutus

Hiljattain julkaistu Mass Effect 4 -konseptitaide vihjailee tulevasta, mutta huhut pyörivät vilkkaana myös edellisen trilogian nykypäivään saattamisesta. Sunnuntai-Shepard otti ja innostui.

10.11.2014 09:09

Isänpäivän lisäksi kulunut viikko antoi aihetta juhlaan myös Mass Effectpelisarjan faneille. Perinteinen N7-päiväksi nimetty marraskuun seitsemäs innoitti Biowaren julkaisemaan konseptitaidetta tulevasta Mass Effect 4:sta, jota ainakin itse odottelen jo vähän turhankin suurella innolla ottaen huomioon ettei pelistä ole tiedossa juuri mitään konkreettista. Niinikään vihjailut sarjan tuomisesta nykyiselle sukupolvelle saavat fanit halkeamaan innosta. Minutkin.

Olen kehno fanittaja, mutta helppo innostuja. Roolipeleihin kiinnyn helposti, ja siinä Bioware onkin osannut tehdä jotain oikein – viime vuosistaan huolimatta. Mass Effect on yksi niistä sarjoista, joiden pariin huomaan kaipaavani aina tasaisin väliajoin. Jo vuonna 2007 julkaistulle ensiosalle aika ei ole ollut turhan suopea, ja esimerkiksi sekä rakastetun että vihatun Makon, planeettojen pinnalla kulkevan aluksen, kontrollit olisi mukava nähdä astetta käyttäjäystävällisempinä. Uskoisin, että valmiiksi erinomaisen pelisarjan saattaminen nykystandardien tasolle kiinnostaisi myös uusia pelaajia.

Mass Effectistä keskusteltaessa tuoreimman osan loppuratkaisu käydään läpi lähes väkisinkin. Trilogian päätös jakoi faneja voimakkaasti kahteen leiriin, mutta uusille pelaajille tilanne on aivan eri. Hienoisen paineen alla Bioware lisäsi vaihtoehtoisia valintoja, mutta peliin heti julkaisussa tarttuneille tämä tuli auttamatta liian myöhään. Itsekin lukeudun siihen mielensä pahoittaneiden joukkoon, enkä ihan vieläkään osta ajatusta siitä ettei loppupeleissä millään aikaisemmalla valinnallani olekaan mitään väliä. Aika on kuitenkin tehnyt tehtävänsä joko parantaen haavat, tai kullaten muistot. Niin tai näin, odotan kovasti pääseväni trilogian pariin vielä kerran.

Samalla kun kaipaan vanhojen pelien pariin, odotan innolla uutta. Minun Shepardini on vieraillut kuoleman porteilla ihan riittämiin, joten soisin mielelläni uuden veren päästettävän jo kentälle. Vaikka tavallaan haluaisinkin vielä yhden pelin tutun miehistön kanssa, en usko liiallisen pitkittämisen tekevän sarjalle hyvää. Aikansa kutakin ja niin edelleen. Edelliset seikkailut ovat varmasti Biowarelle ominaiseen tyyliin jättäneet jälkensä universumiin, jolloin tietynlainen kotoisa tuttuuden tunne on varmasti läsnä. Ehkä Shepard on jopa saanut oman nimikkotanssinsa, jota trendikkäät avaruuden kansat joraavat planeettojen kuumimmassa yökerhossa.

Konseptit vihjailevat uusien lokaatioiden lisäksi myös kokonaan uudesta rodusta, joka jo nähtyjen rinnalla vaikuttaa tuoreelta ajatukselta. Bioware on tehnyt todella hyvää työtä herättäessään pelisarjan universumia henkiin, joten odotan innolla tarinoita uusien maisemien ja hahmojen takana. Vaikka peliä saadaan varmasti vielä odotella, hienoinen innostus alkaa jo nostaa päätään. Mielenkiinnolla jään odottamaan lisätietoa ja varmistusta huhuille. Toivon, että Bioware yltäisi vielä kerran siihen tunteeseen, jonka Shepardin tarina minussa herätti. 

Jenni Ahlapuro

Lisää luettavaa