Sunnuntaiblogi: Currywurstia ja uutuuspelejä – tätä oli Gamescom 2015

Sunnuntaiblogi kävi nuuhkimassa meininkejä Saksan Kölnissä, kun Gamescom-messut käynnistyivät paahtavan auringon alla. Millaista on messuelämä, se selviää nyt!

9.8.2015 10:16

Vietin jälleen mukavan viikon Saksan Kölnissä, kun Gamescom-tapahtuma pyörähti käyntiin aurinkoisen kelin siivittämänä. Aikatauluni oli edellistä vuotta huomattavasti rennompi, joten suurimmalta messustressiltä vältyttiin. Aikaa riittikin niin ystävien tapaamiseen kuin rentoon oleiluunkin, vaikka töitä saikin paiskia enemmän kuin tarpeeksi.

Omalta osaltani messuhumu pärähti käyntiin jo tiistaina. Tiedossa oli ennakkomaistiaisia tulevista peleistä sekä vähän yöelämääkin – joskin seurueen henkisenä eläkeläisenä tämä osa-alue jäi turhan vähälle huomiolle. Perinteisesti tapahtumareissut täyttyvät mitä hienoimmista kemuista, mutta toimittajan ei parane innostua niistä liiaksi. Krapulan ja väsymyksen alentama toimintakyky ei tosiaan edesauta työssä, joka edellyttää jatkuvaa sosiaalista kanssakäymistä ja hyvää havainnointia. Tämä huomattiin jälleen kerran torstaiaamuna, kun edellisen illan Xbox-laivabileet venähtivät yön pikkutunneille saakka.

Keskiviikon ammattilaispäivänä pääsin kokeilemaan niin tulevaa Destinyn Taken King-laajennusta kuin tulevaa Hitmaniakin, sekä fiilistelemään pohjoismaisia indie-pelejä. Varsinaisella messualueella kiertely oli miellyttävää, sillä kaikelle kansalle ovet aukesivat vasta torstaina. Tästä eteenpäin kyseessä olikin lähinnä infernaalisesta selviytymiskamppailusta, sillä väkijoukon keskellä liikkuminen osoittautui jälleen varsin tahmaiseksi – myös sanan varsinaisessa merkityksessä. Ulkona porottava aurinko piti huolen siitä, että sisälämpötila kohosi pikkuhiljaa hellelukemiin saakka. Tästä syystä iso osa ajasta kuluikin business-puolella peleihin tutustuen ja esillelaittajien pressialueiden virvoketarjoiluja hyödyntäen.

Loppuviikon kohokohtiin lukeutui Just Cause 3 –testisessio sekä Quantum Breakin ja Fallout 4:sen presentaatiot, joissa nähtiin myös kiitettävät määrät silkkaa pelikuvaa. Lähdimme kotiin jo perjantai-iltapäivänä, mutta ehdimme vielä kierrellä alueella muutaman tunnin verran. Perheille suunnatusta hallista löytyi ilahduttavan iso retro-osasto, jonka olin missannut täysin aikaisempina päivinä. Vaikka alue olikin muita halleja selkeästi hiljaisempi, löytyi vanhojen aarteiden parista yllättävän paljon innokkaita pelaajia. Hauskana kuriositeettina esille oli aseteltu Nintendon luomia pelejä ja leluja ajalta ennen videopelejä.

Jälleen jäi paljon näkemättä ja kokematta, mutta kyllä kotiin oli kiva tulla, sillä olihan reissuunkin lähdetty jo maanantaiaamuna. Vaikka nämä työmatkat tuntuvatkin aina enemmän hauskanpidolta kuin varsinaiselta työskentelyltä, kuluttavat ne naista huomaamatta melkoisesti. Gamescom on enemmän pelaamisen ystäville kuin alan ammattilaisille suunnattu tapahtuma, ja se näkyy toteutuksessa positiivisella tavalla. Suosittelen jokaista kokemaan messut edes kerran elämässään. Sinne on niin lyhyt matkakin.  

Jenni Ahlapuro

Lisää luettavaa