Sukupolvi vaihtuu

Uusi konsolisukupolvi saapuu ensi vuoden lopulla, mutta Pelaajassa sukupolvi vaihtuu jo nyt. Tämä marraskuun Pelaaja jää viimeiseksi päätoimittamakseni lehdeksi, ja joulukuusta eteenpäin uudeksi päätoimittajaksi nousee toimituksen riveistä Johanna Puustinen.

Ryhdyin Pelaajan päätoimittajaksi noin sata numeroa sitten lokakuussa 2011, kun edellinen päätoimittaja ja lehteä kanssani perustamassa ollut Thomas Puha päätti siirtyä muihin tehtäviin. Kuluneen kahdeksan vuoden aikana on tapahtunut paljon. Pelaaja on täyttänyt päätoimittajuuteni aikana maukkaita tasavuosia – 10 ja 15 – sekä ylittänyt 200 numeron rajan.

Olen aina sanonut, että pelit ja pelaaminen ovat niin kiinnostavia, koska ne muuttuvat ja elävät koko ajan. Peliala on jatkuvassa muutoksessa, mikä tekee pelimaailman seuraamisesta ja siitä kirjoittamisesta mielenkiintoista ja jännittävää. Mikään pelivuosi ei ole samanlainen kuin edellinen, ja jotain uutta siintää koko ajan horisontissa.

Lehtemme motto on alusta pitäen ollut ”Rakkaudesta videopeleihin”, ja se pätee edelleen omallakin kohdalla. Silti on myönnettävä, että kaikkien näiden vuosien jälkeen alan olla hieman jämähtänyt omaan pelipoterooni. Kukapa ei olisi? Sellaiseen jatkuvasti muuttuvaa alaa seuraavalla medialla ei ole varaa, joten on hyvä aika vaihtaa johtoon tuoreemman ajatusmaailman ja näkökulman omaava henkilö. Johannalla on Pelaajan parissa kasvaneena pelaajana juuri kumpaakin sekä samaa intoa, tarmoa ja rakkautta pelejä kohtaan kuin itselläni oli Pelaajan perustamisen aikoina – unohtamatta vankkaa osaamista ja tietopohjaa. Hän on juuri oikea henkilö luotsaamaan Pelaajaa uudelle vuosikymmenelle. Jos kirjoituksiani jää kaipaamaan, niitä saa lukea Pelaajan sivuilta taatusti jatkossakin. Kuka muukaan lehdessä muutoin julistaisi Destinyn ilosanomaa?

En mitenkään tämän kirjoituksen mitassa voi kiittää henkilökohtaisesti kaikkia niitä ihmisiä ja tahoja, jotka vuosien varrella ja päätoimittajuuteni aikana ovat osallistuneet ja vaikuttaneet Pelaajan syntyyn ja olemassaoloon. Teitä on paljon aina toimituksesta ja avustajista lähtien. On ollut ilo ja kunnia tehdä Pelaajaa kanssanne näiden vuosien ajan. Kiitos teille kaikille.

Eikä pidä unohtaa myöskään teitä, rakkaat lukijat. Teidän vuoksenne pelaamisesta tuli itselleni harrastuksen ja ajanvietteen lisäksi työ, joka on antanut valtavasti. Siitä olen teille mitä nöyrimmin kiitollinen. Jatkakaa samaan malliin myös Johannan johdolla!

Kiitos ja kumarrus.

Miika Huttunen,
Pelaaja-lehden päätoimittaja

Pääkirjoitus on julkaistu nyt kaupoissa olevassa Pelaaja-lehden marraskuun numerossa 205, jonka sisältöön voit tutustua täällä!

Marraskuun Pelaaja-lehti 205 nyt kaupoissa!

Lisää luettavaa