Oletko koskaan kuullut sanontaa: ”se kestäisi vaikka norsulauman”? Elefunk pistää juuri tämän kyseisen sanonnan koetukselle. PlayStation Networkista ladattavan pulmapelin kantava idea on rakentaa silta, jonka yli elefanttilauma ravaa. Jos silta kestää, pelaaja pääsee etenemään seuraavaan tasoon.

On virkistävää nähdä uudenlaisia ideoita pulmapelien lajityypissä, ainaisten palikkapelien sijaan. Vaikka Elefunk tarjoaakin välillä todella kiperiä haasteita, sen pariin on aina palattava, eikä sen pelaamista voi lopettaa ennen kuin kiperä kenttä on läpäisty.

Pelin fysiikat ovat erityisen hyvät. Useimmiten sillasta saa kestävän tekemällä siitä tukevamman, mutta liian tukeva silta saattaa romahtaa pelkästä omasta painostaan. Liian kepeä silta taas ei kestä norsulauman rynnistystä. Loppujen lopuksi siltarakennelmista kasvaa huikeita ja monimutkaisia kyhäelmiä, joiden ylittämistä kukaan elävä sielu ei tosielämässä edes harkitsisi.

Elefunk on ehdotonta pulmapelien aatelia ja ehdottomasti kokeilemisen arvoinen tuote. Pelin saa ladattua PlayStation Storesta vajaan kymmenen euron hintaan.

8/10
Lisää luettavaa