On siinä ja siinä, kuuluuko BubbleBobble jo niihin peleihin, joiden ”parasta ennen” -päivämäärä on mennyt umpeen. Nykypäivänä kovin yksinkertainen ja suoraviivainen peli tuskin enää vangitsee ainakaan ihan nuorimpia pelaajia.

Sen sijaan ne, jotka elivät NESin ja C64:n aikakautena, osaavat arvostaa lohikäärmeiden tähdittämää yhden ruudun tasoloikkapeliä. Pelissä on yksinkertaisesti tarkoitus napata pahikset kuplien sisään. Lohikäärmeet puhaltavat kuplia, joilla vihuja on tarkoitus nappailla. Kun kaikki ruudulla näkyvät pahikset on napattu, peli jatkuu seuraavaan kenttään. Törmäyskurssi vihollisten kanssa taas tarkoittaa yhden elämän menettämistä.

BubbleBobble Plus on sama vanha peli, mutta hieman nykyaikaisempana versiona. Kontrollit reagoivat selvästi nopeammin, grafiikka on selkeämpää ja itse peli reippaasti sujuvampi. BubbleBobble ei vain ole ihan sitä ryhmää, joka paranee vanhetessaan, ja niinpä peliä voi suoraan suositella vain niille, jotka pelasivat alkuperäistä peliä 1980-luvulla.

Vanhentumisestaan huolimatta, BubbleBobble tarjoaa hyvän nostalgiatripin, jota on kevyesti restauroitu nykypäiväisemmäksi. Vanhat parrat kiittävät, mutta ehkä nuoriso löytää jotain muuta pelattavaa.

6/10
Lisää luettavaa