Elokuvien pohjalta tehdyillä lisenssipeleillä on huono kaiku – syystäkin. Mutta japanilaisten kirjojen ja niistä tehdyn anime-elokuvan pohjalta tehty videopeli kuulostaa tavallistakin kummallisemmalta ja pelottavammalta lähtökohdalta. Etenkin kun hyvinkin puolet Sky Crawlersin peliajasta kuluu elokuvan videopätkien katsomiseen.

Sokkona peliin syöksyvälle alkuminuutit ovat kaaosta, kunnes Wii- ja Nunchuk-ohjainten liikkeentunnistusohjauksen jujun tajuaa. Vartti pelaamista riitti kuitenkin todistamaan, että ohjainten heiluttelu lentopelissä on nuijaa hommaa. Classic-ohjaimeen vaihtamisen jälkeen Sky Crawlersista löytyi valloittava pelikin.

Tarinavetoisten lentoräiskintöjen ystäville tarjolla on enimmäkseen tuttua tavaraa: kiivasta kurvailua taivaalla, päivittyvää kalustoa ja aseita, tykkien pärinää, pommien ulinaa ja hirveästi lätinää radiossa ilmataistelujen aikana. Tarina etenee sutjakkaasti ja on elokuvataustasta johtuen ehkä tavanomaista kiinnostavampikin.

Vahvan tarinallisuuden ohella peli ihastuttaa erityisesti eräällä ilmataisteluihin keksityllä ideallaan. Pelaaja voi näet suorittaa lentokoneillaan myös erilaisia erikoislentoliikkeitä. Taitavalla kurvailulla voi aktivoida lähitaistelumanööverin, jolla pelaaja pääsee suoraan viholliskoneen kuutoseen. Elokuvamaisesti tarjoiltu liike tekee pelistä joutuisamman ja vähentää joutavaa sauvanvääntelyä. Taktisilla taisteluliikkeillä voi myös heittää vaikkapa immelmannin tai muita liikkeitä.

Myös Ace Combatit luonut tiimi onkin luonut animen pohjalta viihdyttävän pelin, joka puree varmasti lentoräiskeiden ystäviin.

6/10
Lisää luettavaa