Teenage Mutant Ninja Turtles

Mitään uutta tai rajoja rikkovaa pelistä on turha hakea, mutta lisenssipeliksi tämä ei ole hullumpi kokonaisuus.

14.9.2011 21:44

Kevin Eastmanin ja Peter Lairdin luomat teinimutanttininjakilpikonnat tekevät paluun tietokonegrafiikalla toteutetun elokuvan myötä. Elokuvan ensi-ilta Suomessa on kesäkuussa. Trailerien perusteella viemäreissä asustavat kilpparit ja sensein virkaa toimittavat Splinter-rotta palaavat juurilleen. Toisin sanoen meininki on väkivaltaisempaa ja synkempää kuin 1990-luvun alussa julkaistuissa kilpparileffoissa. Uusi peli on kuitenkin uskollinen aiemmille kilpparipeleille – se on suunnattu nuoremmille eli pimeitä yöllisiä kujia tai rajua väkivaltaa ei ole.

Maineikkaan Ubisoft Montrealin käsissä on syntynyt ”esteratapeli”. Pelaaja ohjaa yhtä neljästä kilpparista, ja ideana on pelata kentät läpi mahdollisimman vauhdikkaasti. Kentissä juostaan, loikitaan esteiden yli, kiivetään seinillä ja pysähdytään taistelemaan vihollisten kanssa. Suoritus rankataan suoritusnopeuden ja kentistä kerättyjen kolikkojen perusteella. Mitä paremmin suoriutuu, sitä enemmän saa pisteitä, joilla voi avata pelin lukuisia bonuksia, kuten elokuvatrailereita, piirroskuvia ja bonuskenttiä.

Turtle power!

Jokaisella kilpparilla on erityisominaisuus, jota hahmolla pelattavassa kentässä on hyödynnettävä. Kikat ovat melko samanlaisia. Raphael pystyy leijumaan hyppyjensä päätteeksi sai-miekkojaan vinhasti pyörittämällä, ja Donatello voi loikata tavallista isompia loikkia bo-keppinsä avulla.

Kenttien putkimaisuudesta huolimatta reitti voi joskus olla hieman hukassa. Usein tulee tehtyä surmanhyppyjä, koska kuvakulmista riippuen etäisyyksiä on vaikea arvioida. Jatkopisteitä on kuitenkin reilusti. Pomotaistelutkin ovat helppoja, koska vaikka pelin lopettaisi kesken, seuraavan kerran saa jatkaa suoraan pomotaistosta.

Grafiikka on mukiinmenevän näköistä ja paketti on huolella koostettu. Mitään uutta tai rajoja rikkovaa pelistä on turha hakea, mutta lisenssipeliksi tämä ei ole hullumpi kokonaisuus.

Moninpelin puuttuminen on pelin räikein ongelma. Lisäksi pidän hieman outona pelin suuntaamista nuoremmille, sillä leffa on selvästi synkempää kamaa. Mutta ainakin tämä on parempi peli kuin Konamin parin vuoden takaiset hirvitykset.

5/10
Lisää luettavaa