Street Fighter III: 3rd Strike – Online Edition

Kun Street Fighter IV oli vielä kehityksessä, sarjan tuottaja Yoshinori Ono pyrki viemään pelin luonnetta lähemmäs sarjan toisen osan klassista suuntaa. Siihen oli sangen hyvä syynsä. Noin kymmenen vuoden mittaisen tauon jälkeen Capcomilla ei ollut varaa pelotella uusia pelaajia neljännen osan parista heti kättelyssä, mihin kovan luokan taistelupelaajien suosiosta nauttineen Street Fighter III:n l

30.11.2011 14:22

Tekijä: Capcom
Julkaisija: Capcom
Myynnissä: Nyt
Pelikoneet: PS3 / PlayStation Network (testattu), Xbox 360 / Xbox Live Arcade
Moninpeli: Kyllä
Samalla koneella: 2
Verkossa: 2

Kun Street Fighter IV oli vielä kehityksessä, sarjan tuottaja Yoshinori Ono pyrki viemään pelin luonnetta lähemmäs sarjan toisen osan klassista suuntaa. Siihen oli sangen hyvä syynsä. Noin kymmenen vuoden mittaisen tauon jälkeen Capcomilla ei ollut varaa pelotella uusia pelaajia neljännen osan parista heti kättelyssä, mihin kovan luokan taistelupelaajien suosiosta nauttineen Street Fighter III:n linjan jatkaminen olisi varmastikin johtanut. Nyt, kun taistelupelibuumi on lähtenyt uudelleen käyntiin, japanilaispelitalolle on helpompaa tunnustella eliittipelaajille suunnatun mätkeen kysyntää.

Street Fighter III: 3rd Strike oli kolmannen mäiskeen kolmas ja viimeinen versio, joka kertoman mukaan ei ollut aivan niin hyvässä tasapainossa kuin ammattipelaajatasolla odotettiin. Ilmeisesti jotain tehtiin kuitenkin oikein, sillä kun tieto nykykonsoleille ladattavasta Street Fighter III: 3rd Strike – Online Editionista kantautui pelaajakansan tietoisuuteen, fanipalaute sai Capcomin pitämään tasapainon ennallaan. Satunnaisemmille ja puhtaasti hauskanpidosta välittäville pelaajille, kuten itselleni, hiustenhienojen erojen havaitsemisessa menisi ikä ja terveys.

Uusvanhaa sukupolvea

Online Edition korjaa jokusia bugeja ja lisää lihaa luiden ympärille, minkä ansiosta uudetkin pelaajat pääsevät 2d-mätkeen kanssa helpommin sinuiksi. Kaikkia saloja ei toki syötetä pureskeltuna, mutta haastetehtävät opastavat oikeaan suuntaan muun muassa yksinkertaisten kombojen ja torjuntoja seuraavien vastaiskujen kanssa. Monipuolisten liikkeiden vaikeustaso nousee silti nopeasti ilman äärimmäisen rautaista keskittymiskykyä.

Pelaaminen ja harjoittelu palkitaan jatkuvasti taidekuvien kaltaisen bonusmateriaalin lisäksi ruudun reunassa näkyvillä tilastoilla pelatuista eristä aina ammuttuihin tulipalloihin asti – onnistunut lisäys, sillä ne haastavat pelaajat pelaamaan enemmän, etenkin eri tyyleillä.

Verkkopelaamiseen on panostettu huolella. Ottelut muodostuvat sujuvasti, ja suurimmaksi osaksi taistelut tuntuvat yhtä sulavilta kuin samalla konsolilla kahinoidessa. Aivan täydellinen järjestelmä ei silti ole. Ottelut saattavat aina silloin tällöin hypähtää hetken verran taaksepäin välttääkseen pienimmätkin epätarkkuudet oman ja vastustajan komentojen välillä, mikä tasapuolisuuteen pyrkivästä luonteestaan huolimatta aiheuttaa aina pientä hämminkiä taisteluareenalle.

Street Fighter III: 3rd Strike – Online Edition on monella tavalla mätkintäelitistien peli, joka kuitenkin antaa sen verran armoa, että Street Fighter IV:llä kouluttautuneet pelaajat pääsevät astetta pienemmällä vaivannäöllä vanhojen 2d-kulmakuntien makuun. Mikäli olet valmis vastaamaan haasteeseen, saat vastaasi mainion ja monipuolisen taistelupelin, joka on jaksanut viihdyttää lajityypin ystäviä jo vuosikymmenen ajan.

7/10
Lisää luettavaa