Urheilupelit näyttelevät suurta roolia liikeohjausten välisessä kamppailussa. Jokaisella konsolinvalmistajalla on oma näkemyksensä urheilupeleistä: Nintendolla on Wii Sports, Microsoftilla Kinect Sports ja Sonyllä Sports Champions. Kaikki pelit ovat vahvasti esillä markkinoinnissa ja pelit tulevat usein laitteen mukana. Näin on myös Sports Championsin tapauksessa – tosin vain Amerikassa, sillä Euroopassa pelin joutuu valitettavasti ostamaan erikseen.

Sports Championsia on vaikea sivuuttaa vertaamatta sitä viime kesänä julkaistuun Wii Sports Resortiin. Sports Championsin sisältämistä lajeista – frisbeegolfista, gladiaattoritaistelusta, jousiammunnasta, rantalentiksestä, boccesta ja pöytätenniksestä – valtaosa nähtiin nimittäin juuri Wiin jättihitissä. Myös muuten peli muistuttaa rakenteeltaan kilpailijaansa.

Sehän toimii

Sports Champions erottuu testatuista Moven julkaisupeleistä selvästi joukosta laadullaan ja liikeohjauksen tarkkuudellaan. Jo ensimmäisen kokeilun aikana huomaa selvästi, että ohjain todellakin tunnistaa paikkansa kolmessa ulottuvuudessa erittäin tarkasti. Etenkin gladiaattoritaistelun miekkailu ja pöytätennis toimivat tässä loistavasti ja ne ovatkin valovuosia edellä Wii Sports Resortin vastaavia lajeja. Myös muissa lajeissa pelaaminen liikeohjaimella tuntuu luonnolliselta ja tarkkuus hakkaa Wiin ohjaimen selvästi.

Valitettavasti sisältöä on muiden Move-julkaisupelien tapaan hiukan niukanlaisesti. Jokaisesta lajista löytyy vain kolme erilaista turnausta, jotka koostuvat kukin kymmenestä ottelusta. Kaikista lajeista löytyy myös mahdollisuus yksittäisiin peleihin kolmella eri vaikeustasolla jotka vaikuttavat tekoälyn lisäksi myös pelaamisen avustukseen. Esimerkiksi frisbeegolfissa ero heittojen vaikeudessa helpoimman ja vaikeimman tason välillä on huima. Lisäksi kaikista lajeista löytyy muutamia avattavia minipelejä ja välineitä. Pelistä löytyville hahmoille voi myös avata uusia asusteita.

Voiman käyttö on sallittu

Sports Champions on suunnattu ehkä hiukan enemmän tosipelaajille kuin kasuaaliyleisölle, ja tämä näkyy pelin graafisessa ilmeessä ja käyttöliittymässä. Myös keilailun tai tenniksen tyylinen, todella helposti lähestyttävä ja pelattava moninpelihitti puuttuu valikoimista. Lisäksi puolen tusinan lajin joukosta ainoastaan frisbeegolfia ja boccea voi pelata moninpelinä yhdellä ohjaimella, joten mistään bilepelistä ei ole kysymys. Myöskään verkkomoninpeliä ei paketista löydy, mutta onneksi tekoäly tarjoaa vaikeimmalla tasolla kunnollisen haasteen.

Move-ohjainta täytyy useimmissa lajeissa, etenkin miekkailussa, heiluttaa oikein kunnolla jos tahtoo saada vähänkään kovempia lyöntejä aikaiseksi. Monet lajeista myös käytännössä vaativat seisomista, sillä ohjaimen heiluttelu vie paljon tilaa. Lajia vaihtaessa pelaaja joutuu myös joka kerta kalibroimaan Moven uudestaan. Kalibroinnin voi kuitenkin pienen harjoittelun jälkeen tehdä todella nopeasti ja samalla se takaa, että ohjaus on tarkka joka tilanteessa.

Sports Champions on hiukan ristiriitainen tapaus. Toisaalta jotkut yksittäiset lajit on toteutettu loistavasti, mutta erilaisia lajeja on mukana liian vähän ja mukana olevat lajit olisivat kaivanneet lisää lihaa luiden ympärille. Niinpä pelistä jääkin paikoin hiukan teknologiademomainen vaikutelma. Onneksi sentään itse pelaaminen toimii loistavasti.

Vaihtopelaaja

Kirjoittanut [pelaaja_author:2420]

Sports Champions -urheilupelejä vertaa väkisinkin Wii Sports -kokoelmaan, vaikka pingistä lukuun ottamatta lajit ovat aivan erilaisia. Silti ei voi olla ajattelematta PlayStation Moven olevan neljä vuotta myöhässä. Toki korkearesoluutiokuva on kaunista katseltavaa, mutta käden liikkeeseen perustuvassa ohjaamisessa pelikokemus ja yhdessä pelaaminen on olennaisempaa kuin visuaalinen karkki. Yksikään Sports Champions -peli ei yllä lähellekään Wiin tenniksen kaksin- tai nelinpelin tunnelmaa. Pelit ovat sinällään hiottuja kokonaisuuksia, mutta niistä puuttuu tunnelma ja omanlainen henki. Pelattavuudessa on myös pieniä puutteita, vaikka Move-ohjain toimiikin tarkasti. Esimerkiksi gladiaattoripelissä pienillä trikeillä voittaa takuuvarmasti. Jousiammunta ja etenkin liikkuvien maalien ampuminen on hauskaa ja sopii hyvin Move-ohjaimelle. Lajivalikoiman kokonaisuus jättää silti kylmäksi.

7/10
Lisää luettavaa