Scribblenauts Remix

Nintendo DS:llä pari vuotta sitten ihastuttanut Scribblenauts saapuu nyt myös iOS-laitteille. Omaperäinen pulmapeli perustuu nerokkaaseen ideaan, jossa pelimaailmaan voi luoda kirjoittamansa esineen, hahmon, eläimen tai asian, jonka avulla ratkotaan mitä erilaisimpia ongelmia. Pelin sanavarasto on suorastaan häkellyttävän laaja, joten yleensä vain pelaajan oma mielikuvitus on rajana pulmia ratkott

16.11.2011 10:39

5th Cell / 3,99 € / 136 Mt
Minimivaatimukset: iPhone 3GS / 3. sukupolven iPod Touch / iPad, iOS 4.0

Nintendo DS:llä pari vuotta sitten ihastuttanut Scribblenauts saapuu nyt myös iOS-laitteille. Omaperäinen pulmapeli perustuu nerokkaaseen ideaan, jossa pelimaailmaan voi luoda kirjoittamansa esineen, hahmon, eläimen tai asian, jonka avulla ratkotaan mitä erilaisimpia ongelmia. Pelin sanavarasto on suorastaan häkellyttävän laaja, joten yleensä vain pelaajan oma mielikuvitus on rajana pulmia ratkottaessa. Oman lisämausteensa tähän tuovat vielä erilaiset adjektiivit, joilla voi vaikuttaa moniin asioihin.

Pelaajan ohjaamaa hahmoa voi liikutella joko sormella näpäyttämällä tai virtuaalitatilla. Ohjaus ja fysiikka ovat harmittavasti edelleen melkoisen kiikkerän oloiset, mutta peli tuntuu kuitenkin jonkin verran hiotummalta kuin DS-versiot. Etenkin pelin piirrosmainen ulkoasu näyttää asteen paremmalta suuremman resoluution näytöllä. Paikoitellen vastaan tulee kuitenkin edelleen tilanteita, joissa peli ei tunnu tottelevan pelaajan ohjausta kunnolla.

Scribblenauts Remix sisältää yhteensä 50 kenttää, joista tosin ainoastaan kymmenen on täysin uusia. Loput 40 ovat tuttuja sarjan kahdesta aiemmasta DS:llä julkaistusta pelistä. Valitettavasti suurin osa kentistä on melkoisen helppoja, ja ratkaisun keksii yleensä todella nopeasti. Niinpä kentät on nopeasti läpäisty. Onneksi pelistä löytyy hiekkalaatikkotila, jossa omat unelmansa voi päästää valloilleen täysin vapaasti.

Remix voi tuntua sarjan aiempia osia pelanneille hiukan turhankin tutulta. Jos niitä ei ole kuitenkaan kokeillut, on iOS-versio varmasti ostamisen arvoinen.
 

7/10
Lisää luettavaa