Sega toi ilahduttavalla tavalla OutRunin takaisin parrasvaloihin muutama vuosi sitten julkaistulla OutRun 2-kolikkopelillä. Se kääntyi onnistuneesti Xboxille vuoden 2004 lopussa. Sittemmin Sega julkaisi päivitetyn SP-version kolikkopelistä, joka saapuu kotikoneille Coast 2 Coast -lisänimellä. PS2- ja PSP-omistajien kannalta tämä on siinäkin mielessä hieno asia, että C2C sisältää myös alkuperäisen OutRun 2:n, josta tähän asti pääsi nauttimaan vain Xboxilla.

Kyseessä on nätti, muttei erityisen kehittyneen näköinen ajopeli, jossa sivuluisut ovat suuressa osassa. Tämä oli oikeastaan OutRun 2:n erikoisin pelimekaaninen ominaisuus. Sivuluisujen hallitseminen on avain voittoon.

Coast to Coast sisältää yhteensä 30 ajettavaa rataa. Perinteisen viidestä etapista koostuvan OutRun-kisan lisäksi voi pelata Coast 2 Coastia, joka on kokoelma kilpailuja, joissa on ylitettävä maaliviiva ensimmäisenä tai toteutettava pelkääjän paikalla istuvan tyttöystävän toiveita.

Näitä erikoisia toiveita ovat esimerkiksi holtittomat sivuluisut, ohitukset, törmäyksien välttäminen ja niin edelleen. Mitä paremmin suoriutuu, sitä enemmän sydänkäpynen jakelee pelaajalla pisteiden virkaa toimittavia sydämiä.

Jokaisen etapin ajosuoritus rankataan.

Viimeinkin verkkoon Ferrarilla

Jokainen versio tukee verkossa pelaamista – jopa PSP-versio. PS2-versio sisältää esimerkillisen hyvin toteutetun verkkopelin, jossa voi pelata kuuden pelaajan voimin. Tämän lisäksi tekijät ovat sisällyttäneet mukaan Xbox Liven kaltaisen Sign up -toiminnon, eli vaikka pelaa offline-kisoja, tilastot päivittyvät verkkoonkin.
PS2- ja PSP-versiot voi linkittää keskenään uusia pelitiloja ja bonuksia avatakseen.
Esimerkillistä työtä.

Xbox-versio on lähimpänä kolikkopelin kauneutta. PSP- ja PlayStation 2 -versioissa Ferrarit näyttävät vähemmän yksityiskohtaisilta kuin kolikkopelissä. Ruudunpäivitys pätkii silloin tällöin. PSP-versio kärsii tästä eniten.

OutRun 2:n vahvuus piilee sen yksinkertaisessa ja viihdyttävässä luonteessa, mutta ajamisen päälle ympätyt tehtävät eivät oikein sovi sen luonteeseen ja nämä tehtävät käyvät nopeasti tympeiksi. Jos kuitenkin haluaa pelata autopeliä, jossa ei tarvitse säätää liikoja ja moninpeliominaisuudet ovat fantastiset, Coast 2 Coastiin on syytä perehtyä.

7/10
Lisää luettavaa