Kinect Sports Season Two

Xbox 360:n ohjaimettoman Kinect-liiketunnistuslaitteen julkaisusta on vierähtänyt jo vuosi. Vempaimen positiivisen ensivaikutelman luoma hämmennys on siis laantunut hyvän aikaa sitten, joten nyt Kinect-peleiltä sopii odottaa astetta syvällisempää pelikokemusta. Tätä kysyntää saapuu täyttämään toisen sukupolven Kinect-liikuntapeli Kinect Sports Season Two.

16.11.2011 11:23

Tekijä: Rare, BigPark
Julkaisija: Microsoft
Myynnissä: Nyt
Pelikoneet: Xbox 360 Kinect
Moninpeli: Kyllä
Samalla koneella: 2–4
Verkossa: 2

Xbox 360:n ohjaimettoman Kinect-liiketunnistuslaitteen julkaisusta on vierähtänyt jo vuosi. Vempaimen positiivisen ensivaikutelman luoma hämmennys on siis laantunut hyvän aikaa sitten, joten nyt Kinect-peleiltä sopii odottaa astetta syvällisempää pelikokemusta. Tätä kysyntää saapuu täyttämään toisen sukupolven Kinect-liikuntapeli Kinect Sports Season Two.

Pelin takaa löytyy yhä brittifirma Rare, joka on nähtävästi siirtynyt kasuaalipelaamisen pariin pysyvämminkin. Tukea he saavat vuoden takaisen Kinect Joy Riden värkänneeltä BigPark-pelistudiolta. Onneksi BigPark on ottanut heikkotasoisesta pelistään opikseen, sillä Kinect Sports Season Two tarjoaa huomattavasti onnistuneemman ja eheämmän kokonaisuuden.

Tarkalla ohjattavuudella

Kinect Sports Season Two on edeltäjänsä tapaan kuudesta lajista koostuva minipelikokoelma. Tiettyjä lajeja pääsee pelaamaan kaksinpelinä kaverin kanssa, kun taas osassa neljä pelaajaa vuorottelee keskenään.

Pelaaminen hoituu tietenkin omalla keholla, mutta myös äänikomennot ovat tällä kertaa mukana. Vaikka muutamassa lajissa onkin välillä pientä haparointia liikkeiden välittymisessä ruudulle, toimii Kinect pääsääntöisesti tarkasti ja entistä nopeammin.

Amerikkalainen jalkapallo avaa paketin. Se on pelin monimutkaisin laji, jossa on heittelyn ja juoksemisen ohella hitunen taktisuuttakin. Ei siis ihme, että jenkkifutis vaatii lajeista eniten aikaa. Baseball tarjoaa sen sijaan suoraviivaisempaa pelaamista: lyöntivuorossa huidotaan kohti palloa sekä juostaan ja syöksytään pesälle. Puolustaessa syötöt ja kopit kuuluvat asiaan.

Myös tennis toimii odotusten mukaisesti. Ilahduttavasti laji on toteutukseltaan hallitumpi ja menevämpi kuin edellisen version pingis. Fyysisintä puuhailua pääsee harrastamaan laskettelussa, joka lukeutuu lajien parhaimmistoon. Vauhdikas syöksylasku, porttien läpi pujottelu ja oikea-aikainen hyppääminen ovat tunnelmallista keholla pelaamista.

Golf on puolestaan rauhallinen ja kiinnostava liiketunnistusversio aidosta asiasta. Lajissa on myös hauska yksityiskohta: näkökulma siirtyy tarkkailemaan kenttää lintuperspektiivistä, jos käden nostaa otsalle tähystysasentoon. Myös putin tarkempi havainnointi luonnistuu kyyryasennosta.

Darts on lajeista toinen, jossa hiki ei nouse pintaan. Näkymättömän tikan yllättävän tarkka heittäminen osoittautui hauskaksi ja varsin kiivaaksi ajanvietteeksi, joka nousi tarjonnan helmeksi.

Sisältö suomeksi

Pelin kotimainen lokalisointi ansaitsee kiitokset. Aiemmissa Kinect-peleissä suomenkielistä toteutusta ei ole ollut, joten laadukas käännöstyö on ilahduttava yllätys. Se on pelin tarkoitusperät ja kohderyhmä huomioiden erittäin oleellinen parannus. Lajien ohjeistus on lisäksi selkeää ja hyvin jaoteltua etenemisen lomaan.

Pelin rakenteen kannalta on ollut oikea ratkaisu, että ykkösosan lajeja ei ole tehty jatko-osassa uudelleen. Tarkoitus ei ole ollut syrjäyttää alkuperäistä peliä, vaan tarjota uutta ja itsenäistä pelattavaa sen rinnalle. Toki sisältöön olisi ottanut mieluusti muutaman lajin lisää, mutta anti on riittävää suhteessa Kinect-pelien edullisempaan hintaan.

Kuten lajityyppiin kuuluu, Kinect Sports Season Two on parhaimmillaan moninpelinä ystävien kesken. Lyhyissä paloissa pelattuna se piristää oivasti kaveri-iltoja, ja etenkin dartsille voi povata suosiota rentona virikkeenä. Yksinpelaajien on puolestaan vaikeampi saada hankinnasta riittävästi vastinetta rahoille.

Kinect Sports Season Two tarjoaa pätevästi toteutettua, iloista ja liikunnallista pelaamista, joka viihdytti testisessioissa sekä kokeneita että satunnaisia pelaajia.
 

7/10
Lisää luettavaa