Tekijä: Futuremark 
Hinta: 1,59 €
Koko: 19 Mt
Minimivaatimukset: iOS 3.2

Kotimainen Futuremark tunnetaan lähinnä pc:n graafista suorituskykyä testaavista 3DMark-ohjelmistaan, mutta pari vuotta sitten yhtiö perusti myös pelistudion, jonka ensimmäisenä tuotoksena nähtiin pc:llä julkaistu Shattered Horizon. Nyt studio on laajentunut myös iOS-puolelle, kun Hungribles-nimeä kantava pulmapeli julkaistiin App Storessa.

Värikäs ja helposti lähestyttävä Hungribles perustuu yksinkertaiseen ideaan, jossa tavoitteena on syöttää ruokaa kentästä löytyville otuksille. Ruoka-avun toimittaminen tapahtuu ritsalla ampuen ja vaatii pelaajalta tarkkuutta. Yksinkertaisesta ideastaan huolimatta pelistä löytyy sopivasti syvyyttä, kun kuvioihin tuodaan mukaan esimerkiksi painovoimaa muokkaavat otukset ja mutkikas kenttäsuunnittelu. Uusia otuksia tulee vastaan tasaisin väliajoin, mutta aluksi niiden vaikutus pelimekaniikkaan jää hiukan epäselväksi, sillä otuksien käyttäytyminen neuvotaan vain parilla kuvalla. Vaikeustaso on tosin hiukan turhankin helppo, joten tämä ei pääse kauheasti haittaamaan.

Valitettavasti pelin toteutus ei ole aivan loppuun asti hiottu. Ritsalla tähtääminen vaatii melkoista tarkkuutta varsinkin tilanteissa, joissa tähtäyksen täytyy onnistua lähes pikselintarkasti ja oikealla ajoituksella. Myöskään sisältöä ei ole tässä vaiheessa vielä erityisen runsaasti. Pelin kolme maailmaa ja muutama bonuskenttä on nopeasti läpäisty, mutta lisää sisältöä on onneksi luvassa tulevaisuudessa. Hungribles on kokonaisuutena suhteellisen viihdyttävä, muttei kovinkaan omaperäinen tai pitkäikäinen pulmapeli.

6/10
Lisää luettavaa