Tekijä: Halfbrick Studios
Julkaisija: Microsoft Game Studios
Myynnissä: Nyt
Pelikoneet: Xbox 360 (testattu)
Moninpeli: Kyllä
Samalla koneella: Ei
Verkossa: 2
 

Joskus sitä vain kaipaa peliä, joka ei vie turhan paljon aikaa, mutta siirtää ajatukset pois arjen rutiineista. Satojen mehukkaiden hedelmien silpominen on hauska tapa tappaa aikaa, mikä on tehnyt Fruit Ninjasta suositun mobiilipelin.

Fruit Ninja Kinect ei opasta mitenkään pelin saloihin, mutta ei siihen ole tarvettakaan. Idea ei voisi olla yksinkertaisempi. Appelsiineja, päärynöitä, ananaksia ja muita hedelmiä lentää ruudun alareunasta, ja pelaajan tehtävä on säälimättömästi lyödä ne kaikki kappaleiksi. Nämä hedelmämurhat toteutetaan käden (tai jalan, jos haluaa hienostella) liikkeillä.

Kinectiä hyödynnetään taitavasti. Liikkeiden tekeminen on mutkatonta, koska pelaajan siluetti näkyy koko ajan pelin taustalla. Parhaat ninjat tietävät, että ei pidä huiskia miten sattuu, vaan odottaa että useampi hedelmä tulee samalle kohdalle. Useamman halkaisemalla saa kombopisteitä, joita yhdistämällä saa vieläkin runsaammin pisteitä. Pistetilastoissa jää auttamatta hännille, jos ei tätä taida.

Yksinpelimuotoja on kolme. Klassisessa on kolme elämää, joita menettää kun hedelmät karkaavat ruudulta vahingoittumattomina tai pommi lävähtää naamalle. Arcadessa on 60 sekuntia aikaa, ja Zen-tilassa pelaajalla ei ole pelkoa pommeista ja muista vaaroista. Rennoin Zen myös nousee nopeasti suosikiksi.

Fruit Ninja on ennen kaikkea nätti minipeli, joka toimii parhaiten lyhyissä erissä. Hauska pieni välipala – ei sen enempää, eikä sen vähempää. Niinpä kymmenen euron hintalapussa on puolet liikaa, vaikka moninpeli löytyykin.

6/10
Lisää luettavaa