Hakkerit valtaavat uuden ja nykyisen sukupolven – tällainen on ennakkotestiin päätynyt Watch Dogs Legion

Tutustuimme Watch Dogs Legionin tuoreeseen ennakkoversioon etäyhteyden turvin.

6.10.2020 16:06

Watch Dogs Legion

Kehittäjä: Ubisoft Toronto Julkaisija: Ubisoft
Julkaisupäivä: 29.10. (PS4, Stadia, Win, XOne), 10.11. (XSX/S), 19.11. (PS5)

Hackaa päälle!

Yhden napin hakkeroinnista ja teknodystooppisesta maailmasta tunnettu Watch Dogs -pelisarja siirtyy loppuvuonna ilmestyvän kolmannen osansa Legionin myötä Atlantin toiselle puolelle Englantiin. Tutustuimme Watch Dogs Legionin tuoreeseen ennakkoversioon etäyhteyden turvin.

Hakkerikollektiivi DedSec tuo oikeutta heikommille ja suojelee yhteiskunnan hauraita perustuksia tällä kertaa Lontoossa. Sitten pommit jytisevät pitkin suurkaupunkia, ja sankarihakkerit lavastetaan syyllisiksi. Seuraa koko organisaation uudelleenrakentaminen yksi rekrytoitu hakkeri kerrallaan.

Legionia on kuvailtu peliksi, jossa kaikki vastaantulijat ovat pelattavia hahmoja, ja testattu ennakkoversio vahvistaa tämän. Edellisosien tavoin jokainen pelimaailmaa asuttava katuja asteleva tekoälyhahmo on omilla vahvuuksillaan varustettu potentiaalinen dedseciläinen, joskin eri tason hahmoilla on omanlaisensa vaatimukset ryhmään liittymiselle. Suurin osa kyvykkäimmistä yksilöistä vaatii oman pienen sivutehtävänsä suurkaupungin kaduilla ennen jäsenkortin leimaamista. Jopa konstaapeleita voi värvätä liittolaiseksi auttamaan telkien taakse joutuneita tovereita.

Watch Dogs Legion -ennakkotesti

Lohkoihin jaettu Lontoo kätkee sisäänsä kannusteita eri alueiden ”vapauttamiseen” poikkeustilaa hyödyntävän virkavallan, rikollisten tai hämärän yksityisen turvafirman suunnitelmia kariuttamalla. Alueen murtaessa kahleensa sorron ikeestä DedSec saa yleensä listoilleen poikkeuksellisen taitavan vahvistuksen, kuten kokeneen tiedusteluagentin.

Hahmojen kykykattaukseen on mahdollista asentaa pari erilaista asetta, jotka ovat DedSecin filosofian mukaan useimmiten sähköšokkeja antavia versioita perinteisistä tuliaseista. Pistooli, konepistooli ja haulikko tuntuvat kukin alitehoiselta tavalta vastustajien taltuttamiseen, joten hakkeroimalla luodut ansat ja kevyemmät keinot, kuten lentävien tai maassa kipittävien dronejen käyttö, tuntuvat kaikki tehokkaammilta tavoilta suorittaa tehtävien tavoitteet.

Eri dedseciläisillä on myös teknologian käyttöä muokkaavia luontaisia ominaisuuksia. Jotkut hakkeroivat nopeammin, kun taas osalta dronejen käyttö sujuu niin mallikkaasti, että vihollisten havainnointikyky hidastuu. Paikalle voi kutsua vaikkapa astetta kookkaamman lentävän kulkupelin, jolla katoille tai muuten vaikeakulkuisiin paikkoihin pääsy helpottuu huomattavasti.

Testisessio sijoittui pelin alkupuolelle, ja tärkeimpänä tavoitteenani oli erinäisillä soluttautumistehtävillä selvittää, kuka DedSecin lavasti pommi-iskujen tekijäksi. Erinäisillä raunioilla vierailu ja tapahtumien virtuaalinen mallintaminen olivat normaalia toimintaa, kuten myös piilossa olevien DedSec-alumnien kanssa käytävät videopalaverit.

Mukaan mahtui myös mieltä musertavan typerästi toteutettu murtautuminen Albion-nimisen turvallisuusyhtiön laboratorioon, jonka uumenista piti noutaa huonoon kuntoon rusikoitu hämähäkkirobotti. Puolikuntoisesti toimivan robotin ohjastaminen kömpelösti pitkin palvelinkaappeja ja muita huonekaluja on tehtävätyyppi, joka jää toivottavasti lopullisessa pelissä harvinaisuudeksi.

Watch Dogs Legion -ennakkotesti

Hahmon vaihtaminen lennosta käy muutamassa sekunnissa, joten tehtävään soveltuvan kykykattauksen pitäisi pelin edetessä olla aina saatavilla. Lisäksi jokaisella pelaamallani hahmolla tuntuu olevan suhteellisen yksilöllinen persoonallisuus puhetyyleineen. Paha vain, että leveän brittiläisen murrekirjon vuoksi miltei jokainen hahmo kuulosti yliammutulta sivuhahmolta Guy Ritchien elokuvasta, ja vakavienkin tilanteiden draama karisee lattialle naurua pidätellessä.

Suurimman ristiriidan äänensä osalta tuotti sivutehtäväketjun myötä värväämäni salainen agentti, jonka varusteisiin kuuluvat raketteja ampuva panssaroitu auto ja vaimennettu ysimillinen pistooli. Elegantti naisvakoojani päästeli suustaan sammakoita kuin pahasuinen teini. Kirosanojen tulva oli niin väkisin väännettyä, että se antoi keskusteluille vieläpä turhan lapsellisen nuotin.

Tämänhetkisen tiedon mukaan Watch Dogs Legion saapuu PS4:lle, Xbox Onelle, Windowsille ja Stadialle 29. lokakuuta. Peli nähdään julkaisupäivänä Xbox Series S ja X -konsoleilla 10. marraskuuta ja PS5:llä Suomen osalta 19. marraskuuta. Ubisoftin mukaan pelin päivitys tuleville konsoleille on nykysukupolven version ostaneille maksutonta.

Lisää luettavaa