Heitä ilmaveivi

Pelaaja pääsi tutustumaan ennakkoon lokakuussa julkaistavaan NHL 21:een. Myös pelin ensimmäinen varsinainen traileri julkaistiin.

Uratilaa ja verkkopelimuotoja uudistava osa on ennakkotietojen perusteella kattava kiekkopaketti. NHL 21:n isoimmat uudistukset nähdään pelaajan kiekkoammattilaisen hokkareihin laittavassa Be A Pro -pelimuodossa. EA Sportsin mukaan uratilaan on laitettu tänä vuonna erityisen paljon panoksia fanien toiveiden mukaisesti. Be A Prossa pelaajat asettuvat NHL-urasta haaveilevan kiekkoilijan rooliin ja antavat näytön paikkoja joko Champions Hockey Leaguen tai pohjoisamerikkalaisen alasarjan loppuotteluissa. Ottelusuoritus määrittää paikan NHL-varaustilaisuudessa, josta uraa pääsee rakentamaan kohti tulokaspalkintoja ja Stanley Cupia.

Be A Pro -pelitilan isoimmat uudistukset näkyvät kaukalon ulkopuolella. Pelaaja pääsee käymään keskusteluja niin valmennusjohdon, pelikaverien kuin mediankin kanssa. Keskusteluissa tehtävät valinnat voivat rakentaa pelaajan brändiä, vaikuttaa ketjukomennuksiin tai tulevien otteluiden haasteisiin. EA Sportsin mukaan pelissä on satoja erilaisia tarinallisia kohtauksia, joiden luvataan tekevän uratilasta henkilökohtaisemman kokemuksen. Ketjukaverien välinen kemia näkyy ja kuuluu myös kentällä, sillä ketjun hitsauduttua yhteen voivat selostajat alkaa kutsua ketjua lempinimellä.
Yksinpelikiekosta pitäville on luvassa ainakin pieniä uudistuksia myös Franchise-pelitilaan. Autenttisempaa tunnelmaa joukkueenjohtamiseen luodaan korostamalla kauden avainhetkiä. Näistä avainhetkistä tosin mainittiin esityksessä vain siirtotakaraja, josta tehdyssä omassa minipelissä pyritään mukailemaan päivän hektisyyttä oikeassa elämässä.

Pelaaja.fin ensikatsauksessa NHL 21 – myös ensimmäinen traileri julkaistiin

NHL 21 tuo mukanaan myös pussillisen uusia kikkoja. Pelaajat joko ilahtuvat tai kauhistuvat kuullessaan The Michiganin eli suomalaisittain ilmaveivin olevan mukana pelissä. Andrei Svechnikovin vuosi sitten onnistuneesti tekemän kikan ohella mukana on myös Nikita Kucherovin lanseeraama ”vedoton” rangaistuslaukaus, Sidney Crosbyn liikkeistä inspiraationsa saanut syöttö omaan lapaan maalin takaraudan kautta ja muutamia muita uudistuksia. Kehittäjien mukaan ilmaveiviä pyritään pitämään aisoissa betatestissä saatujen kokemusten pohjalta, jotta se ei dominoisi otteluita.

Verkkopelin saralla kiinnostavin uudistus on uusi HUT Rush -pelimuoto. HUT Rushissa kisataan useammassa eri pelimuodossa muita verkkopelaajia vastaan, mutta pelaajat keräävät maalien ohella pisteitä, joita saa esimerkiksi kynäilystä. Liikkeen taitotaso määrittää pistemäärän, ja ketjuttamalla eri liikkeitä voi kerryttää kerrointa, joka moninkertaistaa maaleista saatavat pisteet. Otteluista kerätyillä pisteillä taas voi avata bonussisältöä Hockey Ultimate Team -pelitilaan. HUT Rushiin osallistuminen ei edellytä myöskään HUT-tiimin kartuttamista, vaan mukana on draft-pelitila, jossa oma kokoonpano valitaan arvotusta pelaajapoolista.

World of Chel -tila taas uudistaa kausirakennettaan. Kaikki pelimuodot saavat omat kautensa, joilla pelaajat voivat tavoitella paikkaa kahden viimeisen viikon aikana pelattavassa finaalicupissa. Kauden menestyksen perusteella viiteen eri cupiin jaettavat joukkueet kisailevat ratkaistakseen cupin voittajan, jonka kerrotaan pääsevän esille myös muiden pelaajien latausruutuihin tulevalle kaudelle. Cupvoittaja saa myös virtuaalihallinsa kattoon nostettavan viirin merkiksi voitostaan. Perinteisemmästä kiekosta pitäville kuitenkin tiedoksi, ettei NHL 21 ei tänäkään vuonna tarjoa tilaisuutta pelata perinteisiä NHL-kausia verkossa kavereiden kanssa.

Pelaaja.fin ensikatsauksessa NHL 21 – myös ensimmäinen traileri julkaistiin

NHL 21:n uudistusten luvataan näkyvän myös ihan tavallisessa pelaamisessa. Esimerkiksi tekoälyä on päivitetty siten, että puolustajat osaavat paikata tilanteita aiempaa fiksummin, mikä mahdollistaa esimerkiksi kiekon kierrättämisen entistä toimivampana taktiikkana. Myös maalivahtien tekoälyn luvataan tarjoavan aiempaa realistisemman mutta haastavan vastuksen. Maalivahtipelaajille taas on tarjolla uudistettu ohjausmalli, josta ei kuitenkaan vielä kerrottu tarkempia tietoja.

NHL 21 julkaistaan Xbox Onelle ja PS4:lle 16. lokakuuta. Peli on yhteensopiva myös Xbox Series X:n ja PS5:n kanssa, vaikka tuleva konsolisukupolvi ei saakaan erillistä versiota pelistä.

Lisää luettavaa