Paluu Oblivionin maisemiin – näin nostalgiannälkää ruokitaan The Elder Scrolls Online: Blackwoodissa

The Elder Scrolls Onlinen juuri ilmestynyt Blackwood-lisäosa vie pelaajat takaisin Oblivionin maisemiin. Mitä kaikkea onkaan luvassa?

9.6.2021 12:36

The Elder Scrolls Onlinen odotettu Blackwood-lisäosa on vihdoin ilmestynyt pc:lle, Stadialle ja konsoleille, ja Pelaaja.fissä perehdytään sen saloihin seuraavan viikon ajan osana Bethesdan kanssa yhteistyössä toteutettua näkyvyyskampanjaa.

Takaisin Cyrodiiliin

Blackwood on osa The Elder Scrolls Onlinen vuoden mittaista Gates of Oblivion -tarinakokonaisuutta, joka vie pelaajat takaisin 15-vuotiaan The Elder Scrolls IV: Oblivionin seuduille. Sarjan aikajanalla Blackwood tosin sijoittuu 800 vuotta klassikkopeliä edelle Tamrielin toiselle aikakaudelle, mutta Oblivionia aikanaan pelanneet tulevat kyllä tunnistamaan matkan varrelta rutkasti tuttuja nimiä ja tarinallisia elementtejä.

Vaikka Cyrodiilin maailma näyttää uudessa lisäosassa ulkoisesti hieman erilaiselta kuin satoja vuosia myöhemmin Oblivionissa, päästään siinä tutkimaan monia tutun oloisia maisemia. Leyawiinin keisarillinen kaupunki seisoo komeana myös The Elder Scrolls Onlinessa, ja Blackwoodin synkät suot kuhisevat kutkuttavia vaaroja sähköliskoista myrkyllisiin jättiläisrupikonniin.

Paluu Oblivionin maisemiin – näin nostalgianälkää ruokitaan The Elder Scrolls Online: Blackwoodissa

Jumalprinssin synkät juonet

Koska kyseessä on kuitenkin The Elder Scrolls -peli, alueen idylliä varjostaa myös paikallista faunaa huomattavasti suurempi uhka. Blackwood-lisäosassa kammottavia juoniaan punoo nimittäin Oblivionistakin tuttu turmion prinssi Mehrunes Dagon, tuhon, muutoksen ja kunnianhimon jumalolento, joka on yrittänyt vallata Tamrielia kerta toisensa jälkeen jo vuosisatoja. Prinssi nimittäin uskoo Tamrielin olevan osa daedrajumalien hallitsemaa Oblivion-ulottuvuutta, ja siksi perustellusti hänen valtakuntaansa.

Toisella aikakaudella, kauan ennen varsinaisen Oblivion-pelin tapahtumia, Cyrodiilin silloiset hallitsijat pyrkivät sokeasti pönkittämään valtaansa veljeilemällä pahuuden prinssin kanssa. Keisarien nälkä kuitenkin kasvoi syödessä, ja heistä yksi, mustaksi lohikäärmeeksikin kutsuttu keisari Durcorach, alkoi uskoa vain täydellisen pimeyden voimille omistautumisen olevan ainoa tie valtaan ja kunniaan.

Keisarin ja Mehrunes Dagonin vehkeilyn tuloksena syntyi neljä kuolevaisten kunnianhimoa symboloivaa, valtavan tuhoisaa asetta, jotka antavat kantajansa kanavoida Oblivionin voimaa. Vuosikymmenten vieriessä ja Durcorachin perinnön hiljalleen hiipuessa ne kuitenkin hukkuivat historian havinaan, ja niitä metsästävät kilpaa nyt niin aseiden tarumaisesta voimasta haaveilevat seikkailijat kuin turmion prinssin joukotkin. On sanomattakin selvää, että väärissä käsissä ne saattaisivat saada uskomattoman paljon pahaa aikaan, joten on pelaajan tehtävä löytää ne ennen kuin mitään peruuttamatonta ehtii tapahtua.

Paluu Oblivionin maisemiin – näin nostalgianälkää ruokitaan The Elder Scrolls Online: Blackwoodissa

Pää edellä pimeyden valtakuntaan

Pelaajan ja Cyrodiilin epäonniset asukit pitävät kiireisinä myös alueelle satunnaisesti ilmestyvät Oblivion-portaalit. Kuten The Elder Scrolls IV:ää pelanneet muistanevat, nämä ovat suoria kulkuväyliä Mehrunes Dagonin pirulliseen Deadlands-valtakuntaan, josta nyt pulppuaa pahuuden kätyreitä Tamrielin puolelle.

Kaikeksi onneksi kulku portaaleista onnistuu myös toiseen suuntaan, joten ne antavat mahdollisuuden taistella pahuutta vastaan myös daedraruhtinaan omalla tontilla. Pulahdukseen Deadlandsin puolelle kannattaa kuitenkin värvätä apua, koska vastassa on satapäin toinen toistaan kammottavampia toismaailmallisia hirviöitä. Blackwood-artikkelisarjamme tulevana perjantaina ilmestyvässä osassa perehdymmekin lisäosan kumppanijärjestelmään, joka tarjoaa sooloseikkailuista nauttiville pelaajille tekoälyseuraa ensi kertaa The Elder Scrolls Onlinen historiassa.

The Elder Scrolls Online: Blackwood on nyt saatavilla pc:lle, Stadialle, PS4:lle, PS5:lle, Xbox Onelle sekä Xbox Series -konsoleille. 

Lisää luettavaa