Kuninkaallista käyttömukavuutta ja takkuilevaa softaa – arvostelussa MSI Clutch GM51 Lightweight -hiiret!

Hiiriuutuudet ovat jämäkkiä ja mukavia käyttää, mutta auta armias kun pitäisi alkaa säätämään RGB-valaistusta.

15.3.2023 23:31

Pc-rautajätti MSI:n uusi Clutch GM51 Lightweight -lippulaivahiirimallisto hoitaa hommansa paremmin kuin hyvin. Uuden mallin nimi ei tosiaankaan johda harhaan, sillä hiiri painaa oikeasti mallista riippuen vain 75-85 grammaa. Sen sensorit ovat kevyestä painosta huolimatta kuitenkin tarkat, enkä ole törmännyt sen kanssa ongelmiin noin viikon ajan hiirtä käytettyäni.

Hiiri on lähtökohtaisesti hyvin miellyttävä käytettävä ja se mahtuu ainakin omaan käteeni hämmästyttävän hyvin. Aikaisemmin käytössäni ollutta hiirtä korkeampi ja jämäkämpi Clutch GM51 istui käteeni yllättävän hyvin jo ensimmäisen testin perusteella ja tuntuu yhä käytössä huomattavasti laadukkaammalta kuin aikaisempi karvalakkihiireni.

Hiiren tukeva mutta kevyt rakenne on suorastaan koukuttava, sillä en malta pitää näppejäni siitä erossa. Hiiren klikkaustuntuma on myös kohtuullisen hyvä, mutta hiiren aktiivisemmassa käytössä oleva vasen klikki muuttui hetken käytön jälkeen huomattavasti raskaammaksi kuin vastapuolen vastaava. Liekö kyseessä tyyppivika, vai onko väliin joutunut jotain sinne kuulumatonta? Sitä saamme tuskin tietää, sillä hiiren osat ovat tiukasti kiinni toisissaan.

Clutch GM51-hiirtä on tarjolla moneen junaan, sillä tarjolla on niin 109,99 euron langaton kuin 74,99 euron langallinen malli. Näiden mallien suurin ero on tietenkin johdoissa, vaikka langatontakin hiirtä pystyy halutessaan käyttämään USB-C-liitännällä. Niillä on myös hienoinen kymmenen gramman painoero, sillä langallisessa mallissa ei tietenkään ole akkua sisällä. Hiirien käyttökokemukset ovat muuten periaatteessa täysin samanlaiset.

Olen painottanut testaamiseni erityisesti hiiren langattomaan malliin, jonka akunkestoksi on luvattu 150 tuntia. Olen kuitenkin pitänyt hiirtä sen mukana tulleessa lautaustelakassa käyttöajan ulkopuolella, joten se ei ole päässyt hyytymään vielä missään vaiheessa.

MSI kertoo hiiren latausajaksi USB-C-kaapelilla n. 60 minuuttia ja telakalla noin tuplasti pidempään. Jos akkua ei siis tarvitse salamannopeasti, napsahtaa hiiri telakkaan vaivattomasti ja ilmaisee lataustilanteensa kätevästi rgb-valaistusta hyödyntäen.

Kuten kaikissa itseään kunnioitavissa nykyajan pelihiirissä, on Clutch GM51-sarjan laitteissakin kaunis RGB-valaistus. Sen molemmilta puolilta löytyy ihan kivan näköiset sarjat värikkäitä pikseleitä, joissa pyörii suoraan boksista sateenkaaren värit. Värit näyttävät pääosin miellyttäviltä, mutta niiden muokaaminen on tehty harvinaisen vaikeaksi.

Muokkaamiseen on siis luonnollisesti mahdollisuus, mutta MSI:n tarjoama MSI Center ei yksinkertaisesti anna minun asentaa ohjelmistoa tai ajureita joilla pystyisin näitä villejä valounelmiani toteuttamaan. Kyse ei siis suoranaisesti ole hiiren ongelmasta, vaan kököstä softasta jota en saa toimimaan.

Toki hiiri on käden alla pelaamisen aikana, eli kyseessä on varsin tympeä nipotuksen aihe, mutta olisihan se ihan kiva, jos hiiren kaikkia ominaisuuksia pystyisi käyttämään. Kaikilla muilla tavoin Clutch GM51 Lightweight on kuitenkin hemmetin korkeatasoinen pelihiiri salamannopealla viivellä ja kaikilla muilla herkuilla. Suosittelen sitä ehdottomasti jo ihan pelkän käsituntuman ja tasaisen varmasti toimivan langattoman teknologian perusteella. Kunhan niitä pirun valoja vain pystyisi säätämään!

Tekniset tiedot

  • PIXART PAW-3395 -sensori
  • 26000 DPI, 650 IPS -seuranta, 50G acceleration
  • Paino 75-85g
  • Akku (vain langaton): 150 tuntia
  • Latausaika (vain langaton): 1-2 h
  • Mitat: 122 mm x 65 mm x 45 mm
  • Painikkeet: 6

Lisää luettavaa