Olen pelannut tänä vuonna useammalla MSI:n näytöllä, ja vaikka niissä on ollut kaikissa puolensa, en ole aiemmin törmännyt sellaiseen, johon olisin aidosti rakastunut. Olikin suoranainen tragedia, kun jouduin lähettämään MEG 342C-arvostelukappaleeni takaisin valmistajalle. Se on nimittäin aivan käsittämättömän hyvä monitori.

Jotta hämmästykseni olisi hieman paremmassa kontekstissa, on minun kerrottava, että normaalisti käytössäni on kaksi 32-tuumaista kaarevaa näyttöä. Ei siis ultraleveää monitoria, jollainen MEG 342C on. Siispä tämä laajakulmaisempi kokemukseni oli myös ensimmäiseni.

Kun löin näytön ensimmäistä kertaa seinään ja virrat päälle, olin melko yllättynyt paristakin syystä. Ensinnäkään en nähnyt MSI:n starttilogon jälkeen kuin vilauksen työpöydästäni, joka katosi näkyvistä aivan yhtä vauhdikkaasti kuin saapuikin. Tämä toistui useampaan otteeseen. Työpöytä toki ilmestyi aina takaisin, mutta musta välkkyminen häiritsi kokemusta varsin kriittisesti.

Toiseksi, valkoinen pöytäni näytön alla muuttui kuin peiliksi, kun näytön alaosan rgb-valot, joista en ollut edes tietoinen, ryhtyivät vilkkumaan sateenkaaren väreissä. Ei siinä, ne näyttävät ihan hyvältä, mutta vievät ehkä liikaa huomiota sateenkaarinäppikseltäni.

Tulin siihen tulokseen, että ratkaisu ensimmäiseen ongelmaan olisi varmastikin ajureiden päivittäminen. Niin siis luulin, mutta uudet ajurit eivät lopulta auttaneet asiaa. Sen sijaan keksin ovelan keinon, jolla sain tietokoneeni kuvan näkyviin. Heitin nimittäin koneeni lepotilaan kun olin jo käynnistänyt näytön. Sitten kun herätin koneen horroksestaan, toimi kaikki kuin junan vessa. 

Kun näistä ongelmista päästiin yli, oli kokemus kuin toiselta planeetalta. Ongelmat unohtuivat nopeasti, kun herkullisen syviä värejä tarjoava ultraleveä oled-paneeli imi pelaajan mukaansa. Kuva ja toiminta näytti ihanan terävältä ja ympäröi näkökentän juuri sopivasti. Kuva oli huumaava jopa ilman HDR-ominaisuuksia, joka on tietenkin oledille ominaista. Näytöstä kuitenkin löytyy myös HDR-tuki, joka nostaa tunnelmaa entistä korkeammalle.

Todella tiukalla 175 hertsin virkistysnopeudella varustettu monitori on parhaimmillaan kuin pelaajan märkä päiväuni. Testipeleinä toimineet Minecraft ja Call of Duty: Modern Warfare II nousevat aivan uudelle tasolle ultralaajakuvan ansiosta.

Premium-kokemuksella on kuitenkin myös premium-tason hinta. Noin 1500 euron hintaluokassa pyörivä 34-tuumainen ei ole halvimmista päästä, mutta nostaa paikoitellen niin kylmät väreet, että hankinta tuskin jättää katumapäälle, jos siihen päätyy.

Antaisin näytölle jopa täydet pisteet, jos en olisi joutunut taistelemaan sen kanssa tietyin väliajoin. Kyseessä oli todennäköisesti vain maanantaikappale, mutta minun kokemukseni oli sellainen kuin oli, joka luonnollisesti heijastuu antamassani arvosanassa. Toki, jos haluaa asettaa foliohatun päähän, niin syyttää voi kaikkea aina hdmi-kaapelista tietokoneeseen, mutta se tuskin johtaa mihinkään. Näyttö on kuitenkin täyttä priimaa tätä yhtä varsin häiritsevää ongelmaa lukuunottamatta.

⭐⭐⭐⭐

Lisää luettavaa