Ysärin kulttikauhuseikkailu D palasi elävien kirjoihin latauspelinä

Reilut kaksikymmentä vuotta sitten alunperin julkaistu kauhupeli D on koettavissa nyt uudelleen nykytietokoneilla latausmuodossa.

3.6.2016 10:39

Reilut 20 vuotta alkuperäisen julkaisunsa jälkeen kulttikauhupeli D on tehnyt debyyttinsä ladattavassa muodossa. Tästä viikosta alkaen D on ollut napattavissa kauppapaikka GOG.comista, jossa siitä on tarjolla nykytietokoneille toimivaksi sovitettu versio sen MS-DOS-versiosta.

Käännöstyön on hoitanut vanhojen pelien entisöintiin erikoistunut yhdysvaltalaispelitalo Night Dive Studios. Samainen yhtiö on myös parhaillaan tekemässä uusioversiota alkuperäisestä System Shockista.

Alunperin 3DO:lle ja siitä lopulta konsoleiden osalta myös Saturnille ja alkuperäiselle PlayStationillekin tiensä löytänyt D on pulmavetoinen kauhukokemus, jossa aika on jatkuvasti pelaajaa vastaan. Tarkoituksena D:ssä olisi selättää sen haasteet nimittäin kahdessa tunnissa ilman kunnollista mahdollisuutta tallentaa tai pysäyttää etenemistään missään vaiheessa.

Juonensa osalta peli seuraa Laura Harris -nimistä hahmoa, jonka seikkailu käynnistyy tämän isän ryhtyessä yllättäen massamurhaajaksi johtamassaan sairaalassa. Tarkoituksena Lauralla olisikin selvittää, mikä ihme ajoi miehen moiseen hirmutekoon. 

D:n ohjasi ja käsikirjoitti aikoinaan japanilaiskehittäjä Kenji Eno, joka tunnetaan myös esimerkiksi kauhuseikkailu Enemy Zerosta sekä työstään elektronisen musiikin parissa. Eno menehtyi vuonna 2013 sydämen vajaatoimintaan.

Lähde: GOG.com

Lisää luettavaa