Xbox-pomo Phil Spencer: ”Konsolisodat eivät ole hyväksi alallemme”

Xbox-pomo Phil Spencer on jälleen avautunut inhostaan konsolisotia kohtaan.

24.9.2015 08:13

Xbox-pomo Phil Spencer on jälleen avautunut inhostaan niin kutsuttuja konsolisotia kohtaan.

Halo 5: Guardiansin tiimoilta pelisivusto GameSpotille antamassaan tuoreessa haastattelussa Spencer sivuaa konsolijulkaisijoiden välistä kilpailua totiseen sävyyn. Mies on ennenkin ilmaissut tyytymättömyytensä pelialan ja kuluttajien kilpailukeskeiseen asennoitumiseen, mutta tällä kertaa hän valottaa mielipidettään hieman yksityiskohtaisemmin.

– Omistamaani muovinkappaleeseen keskitytään enemmän kuin siihen, mitä pelejä pelaan. Jonkun muun epäonnistumisiin keskitytään enemmän kuin rakastamieni asioiden menestykseen, Spencer pohtii haastattelussa.

Spencer tiedostaa, ettei koko peliala seiso konsolisotakeskeisyyden takana, mutta ilmiö on edelleen tarpeeksi yleinen ollakseen häiritsevä. Mies vannoo haastattelussa taistelevansa aktiivisesti raa’an kilpailuhenkistä ajattelutapaa vastaan.

– Yritän pitää yhtiömme ja fanimme erossa sellaisesta, koska se on mielestäni uskomattoman epäterveellistä alallemme, hän kertoo.

Spencerin periaatteet näkyvät myös hänen omassa julkisuuskuvassaan. GameSpotin haastattelija kuitenkin kyseenalaistaa miehen maineen pelialan hyviksenä, ja saa samalla mitalla takaisin.

– Joskus ihmiset pilkkaavat minua, koska mainitsen Sonyn tai Nintendon. En tee niin lepytelläkseni heitä, tai koska olen jonkinlainen hyvä tyyppi. Minun hommani ei ole estää sinua ostamasta jotain muuta. En näe mitään syytä haukkua jotakuta, joka yrittää vain tehdä hyvää työtä oman tuotteensa parissa, mies lataa.

Englanninkielisen haastattelun voi lukea kokonaisuudessaan lähdelinkin takaa.

Lähde: GameSpot, VG247

Lisää luettavaa