Xbox Onen täystuotanto alkoi, suoritin tehostui

Xbox Onen tuotanto puskee eteenpäin täyttä höyryä. Viime hetkellä Microsoft ehti kuitenkin vielä parantamaan laitteen suorittimen kellotaajuutta.

4.9.2013 15:57

Microsoftin Xbox One -konsolin julkaisupäivä ensimmäisissä maissa on varmistunut, mikä samalla alkaa tarkoittaa, että laitteiston tehtailun kanssa ei kauheasti enää voida kikkailla. Microsoft onkin tänään päivämäärän jakelun ohella vahvistanut, että Xbox One on siirtynyt nyt täyteen tuotantovaiheeseen.

Pieni viime hetken muutos Xbox Oneen ehdittiin kuitenkin tekemään vielä ennen prosessin aloitusta. Yhtiön mukaan Xbox Onen suorittimen kellotaajuus on nykyisellään nimittäin 1,75 gigahertsiä, kun aikaisemmin sitä pidettiin vielä 1,60 gigahertsissä. 

– Mitä tämä tarkoittaa pelaajien kannalta? Sitä, että Xbox Onella on antaa kehittäjille tämän verran enemmän voimaa, jotta he voivat saada pelinsä ja viihdetuotteensa todella loistamaan, Microsoft hehkuttaa tiedotteessaan.

Aikaisemmin elokuussa yhtiö ehti myös nostamaan laitteen grafiikkapiirin suorituskykyä 800 megahertsistä 853 megahertsiin.

Suomessa Xbox One saa virallisen julkaisunsa joskus vuoden 2014 puolella.

Lähde: Phil Spencer (Twitter), Geek Wire, Xbox Wire

Lisää luettavaa