Microsoftin vastaus konsolien liikkeentunnistuskisaan on kokonaan ilman ohjainta toimiva Kinect. Kameran kautta toimivaan liikkeentunnistukseen sisältyy myös ääniohjaus.

Viime kuussa järjestetyillä E3-messuilla Microsoft esitteli Kinectia ja sen pelejä laajasti ja kertoi laitteen olevan tulossa myyntiin ennen vuoden loppua. Hintaa ei kuitenkaan vielä varmistettu. Tämä ei silti ole estänyt kauppoja myymästä laitetta ennakkoon, arvuutellen hinnan olevan noin 150 dollaria/euroa. Yksi näistä kaupoista, brittiläinen nettikauppa ShopTo.net on valittanut tämän hinnan kuitenkin olevan aivan liikaa ja ennakkotilauksia ei ole tullut nimeksikään. Nähtäväksi jää minne Microsoft virallisen hinnan asettaa.

Kinect ei myöskään ole vakuuttanut analyytikoita. DFC Intelligencen kuukausiraportin mukaan Microsoftilla tulee olemaan vaikeuksia laajentaa suosiotaan ydinyleisönsä ulkopuolelle. Raportissa uskotaan Kinectin pärjäävän hyvin fitness-pelien saralla mutta että sen vaikutus konsolien markkinaosuuksiin tulee jäämään häviävän pieneksi.

Lähde: Gamespot

Lisää luettavaa