X11: Testissä Gears of War 3:n moninpeli

Luvassa on tiukkaa ja veristä vääntöä uusilla aseilla ja pelimuodoilla varustettuna.

14.9.2011 23:35

Microsoftin tänä vuonna julkaistavia pelejä San Franciscossa esittelevän X11-tapahtuman suurin peli oli kiistämättä Gears of War 3. Sarjan nokkamies Cliff Bleszinski ja tuottaja Rod Fergusson olivat paikalla esittelemässä sen uutta moninpeliä ja paljastivat samalla pelin julkaisupäivän, joka on 20. syyskuuta. Gears of War 3:n moninpelin avoin beta alkaa huhtikuun puolivälissä, joten tilaisuus antoi toimittajille mahdollisuuden tutustua sen tarjontaan etukäteen.

04_gears3showcase_chainsawsavageanya_1280x720

Tilaisuudessa pääsi testaamaan kolmea pelin kuudesta uudesta moninpelimuodosta. Oma suosikkini näistä oli klassinen Team Deathmatch. Siinä kummallakin tiimillä on 15 jälleensyntymismahdollisuutta, jonka jälkeen viimeiset pystyssä olevat miehet ratkaisevat taistelun. Näin kierrokset pysyvät nopeina eivätkä pelaajat ryntäile ramboina eteenpäin, sillä jokainen kuolema ratkaisee. Bleszinskin mukaan he ovat tavoitelleet pelimuodossa Counter-Striken kaltaista tunnelmaa ja sellainen siinä kieltämättä olikin. Taistelut olivat aina tiukkoja ja jännittäviä.

05_gears3showcase_oldtown_KOTH_1280x720

Muita uusia pelimuotoja ovat King of the Hill, jossa pistepaikkaan ei tarvitse nyt jäädä seisomaan sen haltuunoton jälkeen kakkososan Annexin tavoin, sekä Capture the Leader, jossa ideana on napata vastustajien johtaja kiinni ja pitää tätä tietty aika suojana. Johtaja puolestaan antaa omalle puolelleen pieniä bonuksia, kuten mahdollisuuden havaita vihollisia seinien läpi.

Pelikartoista testissä oli kaikkiaan kuusi koko pelin kahdestatoista moninpelikartasta. Avoimeen betaan niitä tulee neljä: Checkout ja Trashball, toiset kaksi pelaajat voivat itse käydä äänestämässä neljän muun joukosta pelin Facebook-sivuilla.

Kartat on tietenkin suunniteltu tukemaan tietynlaista pelimuotoa. Checkout sijoittuu tuhoutuneeseen supermarkettiin, joka on pieni ja ahdas kartta. Sen taistelut ovat todella nopeatempoisia ja se luonnollisesti suosii lähitaisteluaseita, kuten uutta Sawed-off Shotgunia. Kyseinen ase on hidas ladata ja siinä on vain yksi ammus, mutta lähietäisyydeltä sillä voi kaataa monta vihollista kerralla.

Checkout Beauty Shot 2

Trashball puolestaan sijoittuu tuhoutuneelle trashball-areenalle. Sen toiminta kanavoituu keskellä olevalle areenalle, mutta myös laitojen käytäviä pitkin voi koukata. Hauskana yksityiskohtana areenan pistetaulu toimii ja siitä näkee tiimien pistetilanteet. Koko höskän voi myös ampua alas vihollisten päälle. Tässä kentässä uusi keskimatkan ase, Retro Lancer, toimii hyvin. Kyseinen ase on ikään kuin perus-Lancerin ja haulikon risteytys, jolla on melko suuri teho, mutta on todella epätarkka tietyn etäisyyden jälkeen. Aseessa on myös pistin, jolla voi rynnäköidä seivästämään vihollisia.

Thrashball_Map

Trenches on taas laaja ja avoin kenttä, joka on täynnä pieniä taisteluasemia, bunkkereita ja ristiin rastiin meneviä juoksuhautoja. Kentässä puhaltaa aika ajoin hiekkamyrsky, joka peittää näkyvyyden. Muutoin siinä voi käyttää hyvin uutta raskasta asetta One-Shot, joka on supertehokas tarkkuuskivääri. Se muuttaa osumasta viholliset punaiseksi veripilveksi, mutta sen tähtäimen lasersäteen voi nähdä helposti ja aseen laukaiseminen kestää hetken, joten sillä osuminen ei ole helppo nakki.

Muita kenttiä olivat sokkeloinen Old Town, hitaasti pelin aikana sortuva Overpass ja laaja kirkon raunioihin sijoittuva Mercy.

Uusiin aseisiin kuuluvat myös polttokranaatti, rautatähtäintilan omaava Hammerhead-kivääri sekä omalaatuinen raskasase Digger Launcher, joka ampuu kaivautuvia ammuksia. Jokaisella aseella on nyt myös oma brutaali lopetusliikkeensä, jonka voi avata käyttämällä sitä tarpeeksi taisteluissa.

Trenches Beauty Shot 1

Uusiin aseisiin ja osaan kartoista pääsee siis käsiksi tulevan beta myötä. Mielenkiintoisen siitä tekee myös se, että betan kautta voi avata kauppaversioon lisukkeita, joita ei muuten saisi siinä auki. Niihin kuuluvat kultainen Retro Lancer sekä trashball-asuisen Colen pelihahmo. Lisää tietoa pelistä huhtikuun Pelaajassa.

03_gears3showcase_checkout_fire_1280x720
02_gears3showcase_coletrainanya_1280x720
01_gears3showcase_savagetheron_checkout_1280x720

Lisää luettavaa