Microsoftin X11-tilaisuudessa San Franciscossa pääsi monen muun pelin lisäksi käsiksi myös maaliskuun puolivälissä julkaistavan Halo: Reachin Defiant-karttapakettiin. Testattavana olivat kaikki sen kolme uutta moninpelikarttaa, joista yksi on Firefight-kartta. Kartat on mielenkiintoisesti tehty yhteistyössä MS:n nykyisen Halo-studion 343 Industriesin sekä Certain Affinityn kanssa. Jälkimmäinen tiimi koostuu Bungie-veteraaneista, jotka ovat tehneet Age of Booty –pelin sekä karttoja Halo 2:een, Call of Duty: Black Opsiin sekä World at Wariin.

Uusista kartoista Condemned on keskikokoinen kartta, joka on suunniteltu 6 -12 pelaajan taisteluihin. Se sijoittuu Reachin kiertoradalla olevalle Orbital Station Gamma –avaruusasemalle. Sen useisiin kerroksiin sijoittuvat ahtaat käytävät ja avoimet huoneet tarjoavat tiukkoja taisteluita muun muassa Team Slayer, Team Objective ja Free for All –pelitiloihin.

Condemned_005
Condemned_003

Highlands-kartta puolestaan sijoittuu Spartan-supersotilaiden koulutuskeskukseen vuoristoisen metsän keskellä. Tämä kenttä on todella suuri ja on tehty 8 – 16 pelaajan otteluihin. Kartan laajuus suosii pitkänmatkan aseita ja ajoneuvoja. Kartta toimii hyvin Big Team Battle, Team Slayer ja Team Objective –pelitiloissa.

highlands_003
highlands_001

Defiant-paketin kolmas kartta Unearthed puolestaan tuo uusia tuulia Firefight-pelitiloihin. Se sijoittuu hylätylle kaivosasemalle, joka muodostaa varsin luonnollisen oloisen linnoituksen puolustettavaksi. Koska kyseessä ei ole sotilaslaitos, pääsee tekoälyn ohjaama Covenant sen sisään kuitenkin melko helposti, joten torjuntataistelut vaativat hyvää koordinointikykyä ihmispelaajilta.

unearthed_009
unearthed_003

Testin perusteella Halo:Reachin pelattavuus toimii edelleen varmasti kuin junan vessa ja uudet kartat tuovat taas uutta puhtia moninpeliin. Etenkin uusi Firefight-kartta on tervetullut. Kunhan vielä saataisiin moninpeliin yksinpelinkaltainen avaruusosio karttoineen. Niiden mukana tulee myös 150 pisteen edestä uusia saavutuksia.

Defiant Map Pack julkaistaan 15. päivä maaliskuuta 800 Microsoft-pisteen hintaan.

Lisää luettavaa