Worms Armageddon -sodat jatkuvat – yli 20-vuotias pelihitti sai suurpäivityksen

Worms Armageddon päivittyi 21 vuotta julkaisunsa jälkeen.

18.7.2020 13:01

21 vuotta sitten julkaistu Worms Armageddon on päivittynyt pc:llä. Kehittäjä Team17 korjaa uudella 3.8-päivityksellä liudan vanhoja bugeja, ja lisää samalla peliin niin isompia kuin pienempiäkin uudistuksia. 

Matojensa taisteluita voi nyt kustomoida yli 70 tarjolla olevan vaihtoehdon avulla. Lukuisia suosittuja modeja, kuten esimerkiksi fysiikkamodi RubberWorm, on nyt lisätty virallisesti osaksi kustomointimahdollisuuksia. Lisäksi tekoälyn ohjaamia matosotilaiden ryhmiä voi nyt ottaa mukaan verkossa käytyihin taisteluihin. 

Teknisemmällä puolella Team17 on mahdollistanut Worms Armageddonin pyörimisen sillä ruudunpäivitystahdilla mihin pelaajan kone pystyy aikaisemman 50 kuvaan sekunnissa rajoitetun ruutunopeuden sijaan. Samalla kehittäjät ovat pyrkineet varmistamaan, että peli pyörii sujuvasti mahdollisimman monella eri käyttöjärjestelmällä. Windows 10 -yhteensopivuutta on paranneltu, eikä retrokoneillakaan pelaavilla pitäisi virallisen päivitystiedotteen mukaan olla ongelmaa. Peliä on nyt myös mahdollista pelata ikkunatilassa. 

Mukana on myös pienempiä uudistuksia liittyen esimerkiksi streamaamiseen ja kuva- ja videokaappausten ottamiseen. Lisäksi vapaaehtoiskääntäjät ovat kääntäneet pelin kokonaisuudessaan seitsemälle eri kielelle, joista yksi on suomi.

Päivityksen trailerin voi katsoa alta ja kehittäjien yksityiskohtaisen selostuksen päivityksestä voi lukea englanniksi lähteistä löytyvän linkin takaa. 

Myöhemmin tänä vuonna Team17 on julkaisemassa alustojen välistä pelaamista tukevan Worms Rumblen, joka vastikään käynnisti pc-betansa. 

Lähde: Team17

Lisää luettavaa