Wii U:n tuotanto päättyy tällä viikolla

Yhden konsoliaikakauden päätös on luvassa pikapuoliin. Nintendon kerrotaan sulkevan Wii U:n tuotantolinjat tämän viikon lopussa.

6.11.2016 21:02

Nintendon Wii U -konslin taru on tulossa näillä näkymin lopullisesti päätökseensä tämän viikon lopussa.

Eurogamer-julkaisun saamien tietojen mukaan Nintendo lopettaa Wii U:n tuotannon tämän viikon perjantaina. Tiettävästi tuotantolinjan tilausten takaraja umpeutui maanantaina, jolloin konsoleita tilattiin toimitettavaksi vain vähäinen määrä.

Wii U -konsoleita oli toimitettu maailmalle syyskuun loppuun mennessä 13,36 miljoonaa kappaletta. Lukujen valossa Wii U on Nintendon heikoiten menestynyt kotikonsoli pitkään aikaan. Laitetta edeltänyttä Wii-konsolia myytiin yli 100 miljoonaa kappaletta, mutta edelle menevät myös GameCube 21 miljoonan kappaleen ja Nintendo 64 32 miljoonan kappaleen myynneillään.

Nintendon tähtäimet ovatkin tällä hetkellä ensi vuoden puolella julkaistavassa Switch-konsolissa. Maaliskuussa julkaistavasta Switchistä saadaan lisätietoja 13. tammikuuta järjestettävässä lehdistötapahtumassa.

Päivitys: Nintendo on kiistänyt Wii U:n tuotannon päättymisen, japanilaissivusto IT Media on raportoinut. Julkaisun mukaan Nintendon edustaja on kertonut, että Wii U -konsoleiden tuotannon on määrä vielä jatkua tulevaisuudessakin.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa