Warcraftin pääjohtaja lähtee – näin hän kuvailee päätöstään

Blizzardilla vuodesta 2011 alkaen työskennellyt John Hight aikoo jatkaa yhä uraansa pelialalla.

16.6.2024 20:21

Blizzardin Warcraft-tuoteperheen pääjohtaja John Hight irtisanoutuu ja jättää Blizzardin. Hight kertoo asiasta omalla X-tilillään.

– Olen päättänyt siirtyä sivuun ja aloittaa uuden tehtävän, Hight kirjoittaa.

Hän käyttää virkkeessä leikkisästi englannin quest-sanaa, jolla viitataan nimenomaan esimerkiksi roolipelien tehtäviin.

Hightin mukaan sille, miksi hän päätyi ratkaisuunsa juuri nyt, ei ole mitään erityistä syytä. Hän kuitenkin arvioi, että ajoitus on hyvä siinä missä muutkin, koska ”Warcraftilla menee nyt loistavasti”.

– Päätös oli vaikea, hän silti kuvailee.

Hight ei kerro, mitä hän aikoo tarkalleen tehdä seuraavaksi. Hänen mukaansa ura pelialalla kuitenkin jatkuu.

Uutinen jatkuu X-postauksen jälkeen.

Hight aloitti Blizzardilla vuonna 2011 World of Wacraftin tuottajana. Koko Warcraft-sarjan pääjohtajana hän toimi vuodesta 2021 alkaen.

Huhtikuussa IGN:n haastattelussa Hight maalaili pian 20 vuotta täyttävän World of Warcraftin pysyvän pystyssä seuraavatkin 20 vuotta. Sillä ehdolla, että sen kehittäjät onnistuvat sopeutumaan muuttuviin aikoihin.

Hightin mukaan yksi isoista vuosien varrella tapahtuneista muutoksista on se, että pelaajat ovat nykyään aiempaa tarkempia ajankäytöstään. Sen vuoksi esimerkiksi World of Warcraftiin on lisätty erilaisia aikaa säästäviä ominaisuuksia.

Warcraft-tuoteperheen aktiivisiin tuotteisiin kuuluvat World of Warcraft, Hearthstone ja viime marraskuussa julkaistu Warcraft Rumble -mobiilipeli. World of Warcraftin seuraavan The War Within -laajennuksen on määrä ilmestyä 26. elokuuta.

Blizzard ei ole vielä ottanut kantaa siihen, kuka on Hightin seuraaja Warcraftin johdossa.

Lue aiheesta lisää:

Lisää luettavaa