Sateenkaari- ja transliput esillä World of Warcraftissa kesäkuussa

Sateenkaarilippu on yksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tunnuksista.

30.5.2024 10:00
World of Warcraft sateenkaari
Sateenkaarilipun värinen rantatuoli tulee myyntiin pelaamalla ansaittavalla valuutalla. Kuva: Blizzard Entertainment

Blizzard lisää sateenkaari- ja translipun värit sisältävän esineen massiivimoninpeli World of Warcraftiin.

Pelaajat voivat ostaa kesäkuussa sateenkaarilipun värisen rantatuolin, jonka mukana tulee myös niin ikään sateenkaareva päivänvarjo sekä transsukupuolisten lipun sävyillä värjätty uimarengas. Uimarengas tosin on vain koristeellinen, eivätkä pelihahmot voi käyttää sitä.

Esine on myynnissä kesäkuun 1. päivästä alkaen pelin trading post -kauppiaalla, jonka valikoima vaihtuu kuukausittain. Tavaroiden ostamiseen käytetään pelaamalla ansaittavaa valuuttaa.

Blizzard on antanut setin nimeksi ”colorful beach chair” eli värikäs rantatuoli. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikä tahansa värikäs sateenkaari, vaan raidat on otettu lukumääränsä ja väriensä osalta suoraan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tunnuksesta.

Yhtiö ei ole silti ainakaan toistaiseksi tuonut sanallisesti esiin setin yhteyttä vähemmistöihin. Se julkaisi keskiviikkona World of Warcraftin verkkosivuilla vain esineen kuvan ja nimen yhdessä muiden kesäkuun trading post -valikoimaan kuuluvien tuotteiden tietojen kanssa.

Esineen ilmestymisellä peliin juuri kesäkuussa on mahdollisesti yhteys siihen, että kesäkuu on ollut varsinkin Yhdysvalloissa jo vuosikymmenten ajan ”pride-kuukausi”, jonka aikana kiinnitetään useilla erilaisilla tavoilla huomiota seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemaan yhteiskunnassa.

Blizzard kertoi aiemmin toukokuussa osallistuvansa pride-kuukauteen ainakin myymällä teemaan sopivia vaatteita verkkokaupassaan. Yhtiön mukaan se lahjoittaa tämän vuoden pride-mallistonsa myynnistä saamansa osuuden The Trevor Project -organisaatiolle, joka on erikoistunut ehkäisemään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien nuorten itsemurhia.

Lue aiheesta lisää:

 

Lisää luettavaa