Virtuaalitodellisuus saapuu PS4:lle ensi vuoden alkupuolella

Sony on paljastanut suunnitelmiaan PlayStation 4:n Project Morpheus -virtuaalitodellisuuslaitteiston julkaisun varalle.

28.5.2015 05:00

Sonyn Project Morpheus -virtuaalitodellisuuslaitteisto tekee tuloaan PS4-konsolille ensi vuoden alkupuolella.

Japanilaisyhtiö paljasti suunnitelmansa Project Morpheuksen julkaisun varalle äskettäin sijoittajille suunnatussa esityksessä. Sonyn tiedettiiin jo aikaisemmin kaavailevan Project Morpheuksen tuomista pelaajien käsiin ensi vuoden aikana. Esityksessä aikataulu tarkentui entisestään. Paljastuksen mukaan PS4:n virtuaalitodellisuuslasit on määrä tuoda markkinoille kalenterivuoden 2016 ensimmäisellä puoliskolla.

Project Morpheus on yksi osa Sonyn peli- ja verkkopalveluiden kuluvan tilikauden strategisia näkymiä. Yhtiö aikoo vahvistaa PS4:n kilpailuetua myös laskemalla laitteiston tuotantokustannuksia, tuomalla uusia ominaisuuksia ohjelmistopäivityksillä sekä panostamalla omien yksinoikeuspeliensä kehitykseen.

Myös viihdepalvelut ovat keskeisessä osassa PlayStationin tulevaisuuden näkymiä. PlayStation Now’n, PlayStation Musicin ja toistaiseksi vain Yhdysvalloissa rajoitetusti julkaistun PlayStation Vue -tv-palvelun tarjontaa ja käyttäjäkuntaa pyritään laajentamaan kolmansien osapuolten viihdepalveluiden rinnalla.

Lähde: VG247

Lisää luettavaa